Uneori e fain sa traiesti si intr-un oras mic

Bine, sunt chiar foarte puţine motive, dar mai sunt şi câteva avantaje. Mici, dar există. Acum mai ţin să precizez câte ceva, una este să ne gândim la un oraş mic unde toată lumea are loc de muncă, ori chiar acolo, ori într-unul mare din apropiere, şi alta este să ne raportăm la Petroşani, unde lucrurile nu stau chiar aşa de roz.

Cheile JietuluiCred că s-ar putea face multe pe aici, însă mentalitatea, în repetate rânduri, lasă foarte mult de dorit. Dar no, bănuiesc că din privinţa asta majoritatea nu vor rămâne prin zonă, ci îşi vor alege alte localităţi mai bine cotate, şi de ce nu, chiar alte ţări.

În fine, măcar aici te poţi plimba liniştit cu bicicleta, nu ca-n imaginile de mai jos 🙂


Şi oricât de mult m-aş chinui, alte avantaje chiar nu pot să mai găsesc.

5 Comments

 1. Răspunde

  Cam aşa este prin majoritatea oraşelor mici. Dar în general şi prin oraşele mari, tot aia.. oamenii decid ce vor să facă.. şi cum să-şi facă zilele mai bune.

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Sunt curios ce articol ai citit.

 2. Răspunde

  Eu unul sunt din Tulcea..cu toate ca Tulcea e judet,este unul foarte mic si al 3-lea din tara cel mai sarac..lumea e “mica” pe aici sa zic asa…e imposibil dupa cateva luni petrecute aici sa nu stii toate cartierele si strazile,ma bucur totusi ca nu stau in Bucuresti sa ma iau la tranta cu toti ciobanii in trafic :)) dar nici aici cand dai de “rromi” nu e prea bine.

 3. Răspunde

  Eu traiesc intr-un oras reletiv mic si lucruri ca in filmuletele alea clar nu se intampla, adica oamenii aproape se iau la bataie, pe cand la noi in cel mai rau caz se injura … :))

  P.S. Alt avantaj al oraselor mici este faptul ca poti sa te deplasezi oriunde pe jos … 🙂

 4. Răspunde

  E pericol cu taximetristii prin orasele mari, in general nu-mi place sa jignesc pe nimeni, dar realitatea e dura, ca si in video mai sus au devenit mult prea agresivi cu biciclisti. Si da, ai dreptate cateodata e mai bine sa locuiesti intr-un oras mai mic, unde esti scutit de prezenta “traficului”.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *