Unde se duc lampioanele?

Deci cât m-a putut frământa pe mine întrebarea asta. La zilele oraşului Petroşani s-au dat drumul, au decolat, sau orice alt termen se foloseşte pentru lampioane, peste 300 de bucăţi. Posibil să fi fost chiar mai multe, dar este o pură aproximare inocentă, nimic mai mult.Unde se duc lampioaneleÎncă de anul trecut a început moda asta de a expedia pe cer o prostie de hârtie în flăcări, pentru a omagia un eveniment sau orice altceva. Sau mă rog, de distracţie. Adică în fiecare seară am văzut pe Facebook cel puţin un lampion lansat, şi bănuiesc că nu în fiecare seară este un eveniment foarte important.

Doar câteva evenimente care s-au produs din cauza lampioanelor:

1. Anul trecut, mai exact pe 1 iulie au ars aproximativ 50.000 de tone de hârtie, asta după ce un lampion a aterizat exact într-un centru de reciclare situat în Anglia.

2. Pe acest link veţi găsi povestea unui domn care a pierdut doar 4000 de lire din cauza unui singur lampion.

3. Animalele sălbatice sunt afectate de către lampioane. Lampioanele nu sunt de mâncat, însă animalele nu ştiu asta.

4. Bine bă, în România nu se întâmplă d-astea. Ei nu? No că avem şi în România, link aici. Un acoperiş a luat foc din cauza unui lampion, noroc cu vecinii.

5. Tot din România. Povestea cineva că era aproape să-i ardă cortul un lampion, dar din fericire a fost pe fază.

6. “Un mic incendiu din cauza lampioanelor”

7. Şi de ce să nu recunoaştem, se pare că de când a reînceput moda lampioanelor, tot mai multe persoane au relatat că au văzut OZN-uri.

Şi multe altele.

Ştiu că un lampion este mai ieftin decât un pachet de ţigări. Dar eu prefer ţigările.

10 Comments

 1. Marce

  Răspunde

  Oare cine are de castigat din toata afacerea asta?

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Pai cred ca o clasa selecta de oameni o duc foarte bine din vanzarea lor.

 2. Răspunde

  Oriunde se duc. La mare se duceau in apa, pe plaja, peste tot.
  Nu am inteles nici eu fenomenul, dar a parut ca o hartie subtire, care dispare repejor din peisaj…

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Normal asa ar trebui sa fie, inofensive.

 3. Răspunde

  Ca orice lucru de pe Pamant, are si o parte rea. Sunt si smartphone-uri care explodeaza, asta ar insemna sa nu se mai produca?
  Sunt putine cazuri cu evenimente neplacute.

  • Luci Florescu

   Răspunde

   La smartphone-uri da, chiar sunt putine evenimente. Pana acum am auzit doar de doua ori de explozia lor.

   Ce te face sa crezi ca sunt putine evenimente neplacute cauzate din cauza lampioanelor? Cu o cautare pe Google gasesti zeci de intamplari. Nu este vorba de productia lor, ci mai bine zis, trebuie sa te asiguri ca nu pot produce pagube materiale.

 4. Raicu Razvan

  Răspunde

  Lucii, cand ai zis ” Şi de ce să nu recunoaştem, se pare că de când a reînceput moda lampioanelor, tot mai multe persoane au relatat că au văzut OZN-uri.” bateai un apropo ? :))

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Sa zicem, pana la un punct. :))

 5. Răspunde

  In urma cu cativa ani, pe cand eram in Iasi, a avut loc in fata Palatului Culturii un soi de record mondial de lansat lampione si-mi amintesc si acum ca eram foarte ofticat ca am ajuns la sfarsit si nu am putut lua parte la eveniment…. Dupa ceva timp citeam un articol pe nu stiu care site si am aflat ca unui fermier de prin Australia, un lampion i-a distrus ferma. Abia atunci am realizat ca aceste “clipe de fericire”, cum le zic unii, pot fi clipe de cosmar sau distrugatoare de vieti, pentru alti semeni de-ai nostri.

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Niciodata nu poti cunoaste traiectoria exacta a unui lampion, cum spuneam si mai sus, par sa fie inofensive, majoritatea se sting in aer, dar pot aparea si tragedii. Dar nu prea ne pasa, gandim doar la momentul prezent.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *