Tupeist ori ba?

Tupeist sau netupeist, aceasta este întrebarea. Din câte știm fiecare dintre noi, există două categorii mari de oameni, cei care au tupeu în ei și care fac tot fără frica că s-ar putea să clacheze sau că treabă să nu meargă tocmai bine, dar pe lângă aceștia mai există o clasă de mijloc, pe care totuși nu doresc să o amintesc aici, de aceea nici nu am încadrat-o mai sus. Deci pe lângă tupeisti mai sunt și cei mai fragil să-i luăm așa, care sunt mai pesimiști tot timpul și care se tem extrem de mult de eșec. Ultima categorie m-a făcut să scriu despre așa ceva, chiar niște cazuri care mă inspiră în momentul de față.

Ăștia tupeisti de multe ori au anumite probleme, întotdeauna “fură” locul celorlalți, iar de multe ori pot să facă o impresie mai proastă față de ei. Dar în același timp își asumă riscuri, ceea ce mi se pare foarte esențial (nu risti=nu câștigi), când omul crede că poate face respectivul lucru, chiar îl face, cu toate că este mai greu, dar riscă, totuși există șansa ca lucrurile să nu decurgă foarte bine, iar ca respectivul să aibă o zi mai proastă, iar totul să decurgă invers așteptărilor. Dar cum spuneam, dacă aceste riscuri nu sunt asumate nu prea ai șanse de câștig.

Iar ceilalți, netupeistii. Ăștia trăiesc întotdeauna cu frică-n ei, nu riscă, chiar dacă lucrurile par mai simple. Când intră într-un proiect e mai greu să se adapteze, transpiră și nu se pot concentra. Cel mai probabil intervine timiditatea, aceste persoane dau un randament excepțional în particular, față de tupeisti, aceștia pot veni întotdeauna cu surprize, pe când tupeistii sunt foarte cunoscuți și li se cunoaște potențialul, nu prea mai pot veni cu noutăți, dar când netupeistul, are un moment de sclipire și își pierde emotile, atunci e momentul său, momentul în care poate arăta ce face. Totuși, dacă aceste persoane ar avea curaj și nu prea multe rețineri, lucrurile ar sta mai atfel.

Voi în ce categorie vă încadrați (poate fi și cea de mijloc) ?

8 Comments

 1. Răspunde

  Eu am tupeu sa-mi cer si sa-mi sustin drepturile, intr-o tara in care – in cele mai multe cazuri – ai numai dreptul sa fii luat de prost de ceilalti.

  Spune-mi tu in ce categorie ma incadrez…

  • Răspunde

   Din ce ai zis esti un medio-tupeist:) Nu un tupeist inrait, ci unul care este la clasa de mijloc si probabil care nu incearca sa forteze foarte tare nota,

 2. Răspunde

  Tupeist si netupeist nu sunt niste cuvinte potrivite. Sgur si nesigur pe tine e total altceva. O persoana care nu indrazneste sa isi expuna punctul de vedere, nu e sigura pe ea si nu va reusi niciodata nimic.

 3. Răspunde

  Nu agreez deloc persoanele tupeiste(imi suna a nesimtire), insa le admir pe cele curajoase, puternice, perseverente, care incearca sa realizeze ceva in viata, care isi propun si isi indeplinesc visuri. Desi se spune ca in ziua de azi nu faci nimic fara un dram de tupeu… Macar de ar fi un dram. :))
  Uneori sunt timida, alteori curajoasa, cu initiativa. Tupeista nu m-as caracteriza. :))

 4. Răspunde

  Ma sincer… recunosc eu nu mai am tupeu, cred ca l-am pierdut pe undeva! Pe mine daca ma deranjeaza cienva, incerc sa il evit si sa ii fiu indiferent! Nu stiu de ce, dar nu imi mai pasa de uscaturile din jurul meu!

 5. Răspunde

  Nu sunt o persoana tupeista, mi se pare un fel de lipsa de respect (de obicei) sa fii tupeist, desi pana la urma, fara tupeu, nu ajungi intotdeauna la ce ti-ai propus.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *