Tupeist ori ba?

Tupeist sau netupeist, aceasta este întrebarea. Din câte știm fiecare dintre noi, există două categorii mari de oameni, cei care au tupeu în ei și care fac tot fără frica că s-ar putea să clacheze sau că treabă să nu meargă tocmai bine, dar pe lângă aceștia mai există o clasă de mijloc, pe care totuși nu doresc să o amintesc aici, de aceea nici nu am încadrat-o mai sus. Deci pe lângă tupeisti mai sunt și cei mai fragil să-i luăm așa, care sunt mai pesimiști tot timpul și care se tem extrem de mult de eșec. Ultima categorie m-a făcut să scriu despre așa ceva, chiar niște cazuri care mă inspiră în momentul de față.

Ăștia tupeisti de multe ori au anumite probleme, întotdeauna “fură” locul celorlalți, iar de multe ori pot să facă o impresie mai proastă față de ei. Dar în același timp își asumă riscuri, ceea ce mi se pare foarte esențial (nu risti=nu câștigi), când omul crede că poate face respectivul lucru, chiar îl face, cu toate că este mai greu, dar riscă, totuși există șansa ca lucrurile să nu decurgă foarte bine, iar ca respectivul să aibă o zi mai proastă, iar totul să decurgă invers așteptărilor. Dar cum spuneam, dacă aceste riscuri nu sunt asumate nu prea ai șanse de câștig.

Iar ceilalți, netupeistii. Ăștia trăiesc întotdeauna cu frică-n ei, nu riscă, chiar dacă lucrurile par mai simple. Când intră într-un proiect e mai greu să se adapteze, transpiră și nu se pot concentra. Cel mai probabil intervine timiditatea, aceste persoane dau un randament excepțional în particular, față de tupeisti, aceștia pot veni întotdeauna cu surprize, pe când tupeistii sunt foarte cunoscuți și li se cunoaște potențialul, nu prea mai pot veni cu noutăți, dar când netupeistul, are un moment de sclipire și își pierde emotile, atunci e momentul său, momentul în care poate arăta ce face. Totuși, dacă aceste persoane ar avea curaj și nu prea multe rețineri, lucrurile ar sta mai atfel.

Voi în ce categorie vă încadrați (poate fi și cea de mijloc) ?

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *