Tu știi ce face copilul tău cât timp ești plecat de acasă?

Nu sunt mare fan al televizorului, mai ales de când m-am mutat în capitala ardealului nu prea am mai avut tangențe cu acest mediu oarecum toxic. Totuși, cu toate acestea, când am mai avut ocazia să mai prind niște știri inevitabil am văzut și titluri care făceau referire la abuzurile bonelor asupra copiilor, abuzuri care nu sunt puține, ba din contră, sunt foarte răspândite.

La nivelul Europei este o problemă destul de ridicată, se aproximează faptul că în copilărie 20% dintre europeni au fost abuzați pe perioada copilăriei, majoritatea cazurilor de abuzuri venind de la bone (60%), iar restul de 40% venind din partea rudelor care au fost împuternicite să aibă grijă de cei mici.

Pornind acest articol cu niște date atât de negative, țin să vă precizez faptul că de-a lungul anilor lucrurile s-au mai schimbat, iar în prezent tot mai puțini copii sunt agresați de către bone sau rude. Bineînțeles, excludem cazurile în care abuzurile sunt cauzate chiar de către părinți, însă sper că în lumea “civilizată” în care trăim aceste persoane să fie tot mai puține, chiar să tindă spre 0.

Revenind la bonele noastre, se pare că abuzurile asupra copiilor nu au scăzut din cauza nivelului de civilizație și cultură tot mai ridicat, ci din pricina tehnologizării tot mai multor locuințe.

Ce înseamnă asta? Păi este foarte simplu, părinții care doresc să se asigure că ai lor moștenitori sunt în permanență în siguranță și-au montat peste tot prin casă camere de supraveghere, lucru care îi ajută să nu mai fie stresați când sunt la locul de muncă sau plecați prin alte localități departe de casă.

Ce spun bonele? Nu știu. Cred că prima data s-ar gândi că părinții nu au încredere în ele, dar dacă știe că se va ocupa de copil așa cum trebuie nu știu de ce ar afecta-o, până la urmă sunt foarte multe persoane care își exercită activitatea sub o cameră de supraveghere, nu știu de ce o bonă nu ar putea accepta așa ceva, mai ales că cea mai ridicată perioadă din program și-o petrece chiar în locuința angajatorului.

Skut.ro este un magazin care comercializează astfel de camere de supraveghere, iar la o simplă derulare pe site-ul lor se poate sesiza faptul că au niște produse moderne concepute special pentru a fi ușor de utilizat, mai exact, putem vedea imaginile chiar și pe smartphone-urile noastre.

De ce ți-ai monta camere de supraveghere în casă?

  1.  Pentru a preveni abuzurile. Statistic vorbind, un loc supravegheat cu camere video este mai sigur. Așa este și în locuințele noastre, cei mici vor fi mult mai în siguranță. Evident, montarea unei camere de supraveghere nu asigură faptul că bona (sau o rudă în cauză) nu va abuza copilul, dar are marele avantaj că vei știi cu adevărat dacă s-a întâmplat așa ceva, dar mai ales, vei putea lua atitudine.
  2. Părinții sunt principalii responsabili pentru educația copiilor, iar pentru a verifica că bona respectă întocmai indicațiile lăsate de către aceștia, pot monta oricând camere de supraveghere ca cele prezente pe skut.ro Foarte multe bone trec cu vederea peste acest amănunt și schimbă puțin planurile de educație stabilite de către părinți, dar cu o cameră de supraveghere cu siguranță acestea ar fi mult mai atente la detalii.
  3. Iar cel mai imporant aspect, vei putea să vezi întotdeauna ce îți face copilul. Nu va trebui să îți pui în permanență întrebări de acest gen, ci tot ceea ce va trebui să faci este să-ți verifici telefonul, nimic mai simplu .

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *