Trei saptamani de Ubuntu

Pe 24 mai anunţam că am testat pentru prima dată Ubuntu acasă, pe un calculator unde a rulat mai tot timpul Windows XP şi uneori 7. Ca primă impresie puteţi să daţi timpul înapoi, dar să nu vă mai chinuiţi am pus aici prima impresie, nu de alta, dar vreau să vă fac viaţa mai uşoară 🙂

“Nu-mi place pentru că nu sunt foarte multe programe care rulează pe Ubuntu, dar din câte am citit pe mai multe forumuri există nişte programe care convertesc din .exe la .deb sau ceva asemănător pentru a se putea instala programul pe Ubuntu. Altă treaba care nu-mi place este că bara care seamănă foarte mult cu cea de la Windows, aceea cu Start este în stânga, nu-i nimic grav, dar nu sunt obişnuit cu ea şi mi se pare că nu acolo este locul ei, am o stare de ameţeală când navighez acum, parcă nu e locul meu.” Ei bine, acum după aproape 3 săptămâni fără câteva zile, ţin să vă anunţ că sunt un mare fan al acestui sistem de operare.

Tot ce scrie mai sus sunt doar nişte fiţe, nişte chestii care sunt ciudate doar pentru o trecere foarte bruscă de la Windows la Ubuntu, acum n-aş mai da niciodată Ubuntu pe nimic altceva, pentru mine acest sistem are totul şi chiar mai mult. Programele sunt suficiente, dacă nu vă plac alternativele oferite în Centrul Software, puteţi încerca o conversie cu programul Wine, care reuşeşte la majoritatea programelor să facă o conversie. Mie mi-au plăcut programele de pe Ubuntu, însă am testat şi eu un program pe care nu puteam să-l instalez, dar după conversie rulează foarte bine, mult peste ce poate oferi Windows.

Navigarea este excelentă, Chromium (Google Chrome în versiunea Ubuntu) se încărcă foarte bine, chiar instant, şi navigarea este mult mai lină şi mai făină. Calculatorul se deschide mai repede, consumă mai puţine resurse, şi cel puţin la mine, nu s-a blocat niciodată, în trecut aveam destule astfel de probleme, cu acest sistem de operare veţi uita de vechile probleme (asta parcă ar fi reclama la Dry Cooker:)). Iar despre bara de Start de care vorbeam mai sus, nu încurcă cu nimic dacă este în lateral, acum îmi place mai mult şi mi se pare că Ubuntu, prin tot ansamblul său este mai aspectuos şi mai aranjat decât Windows. Deci o grămadă de motive pentru a-ţi schimba sistemul de operare.

20 Comments

 1. Răspunde

  Multi care sunt acum pe windows (eu nu) nici prin cap nu le trece ce pierd prin faptul ca se incapataneaza aiurea sa ramana pe windows.Imi pare bine ca ai avut rabdare sa il testezi cum trebuie si dupa aia sa apui o parere sincera.Traiasca Ubuntu in concluzie.Mare fan sunt si eu… :))

 2. Răspunde

  Si eu sunt fan ubuntu, chiar l-am recomandat de multe ori, dar nu imi place sa-l tin pe laptop, nu am programele pe care le folosesc pe windows…Dar, poate, se porteaza!
  Am de gand, dupa ce fac upgrade la calculator, sa- mi bag in dual boot sau…cel putin intr-o masina virtuala si Ubuntu.

 3. Răspunde

  Si eu am acasa, pe o partitie instalat Ubuntu. Nu l-as schimba pentru nimic in lume. Este probabil cel mai bun software de pe piata.

 4. Răspunde

  Pentru home use, Ubuntu mi se pare cea mai bună alegere. Îl folosesc și de ani buni, în paralel cu diferite versiuni de Windows. Fie că vreau, fie că nu, de Windows nu mă pot despărți pentru că la fel cum zicea și Yamasha, trebuie să rulez diferite programe pentru care nu am o alternativă bună pe Linux.

 5. Răspunde

  Deci sa inteleg ca pana la urma e ok? Nu stiu cand o sa-l incerc, dar daca zici ca merita, o sa-l folosesc.

 6. Răspunde

  Cand o sa fie un editor video decent, yahoo messenger cu apel video si transmis fisiere atunci o sa revin si eu pe ubuntu.

 7. Răspunde

  Am avut acum cateva zile probleme cu sistemul de operare Ubuntu si am decis sa trec la Windows 8 din cauza ca, nu ma descurc deloc cu ubuntu.

 8. Răspunde

  De-ar gandi mai multi asa…Ubuntu este clar o solutie buna din mai multe motive: financiar, securitate sporita, samd. Rulez si Windows pe un laptop insa prefer de multe ori sa petrec mai mult la birou si sa folosesc Linux.

 9. Tim

  Răspunde

  Ubuntu rules! Am si eu ubuntu in paralel cu Windows… Pana sa devina steamul suportat in mod nativ pe Ubuntu bootam in Win … dar acum e alta poveste cu Ubuntu… il folosesc de cativa ani si aproape sunt multumit de el…

 10. Pingback: Folositi Ubuntu, este de viitor - Lucian Florescu

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *