Trei saptamani de Ubuntu

Pe 24 mai anunţam că am testat pentru prima dată Ubuntu acasă, pe un calculator unde a rulat mai tot timpul Windows XP şi uneori 7. Ca primă impresie puteţi să daţi timpul înapoi, dar să nu vă mai chinuiţi am pus aici prima impresie, nu de alta, dar vreau să vă fac viaţa mai uşoară 🙂

“Nu-mi place pentru că nu sunt foarte multe programe care rulează pe Ubuntu, dar din câte am citit pe mai multe forumuri există nişte programe care convertesc din .exe la .deb sau ceva asemănător pentru a se putea instala programul pe Ubuntu. Altă treaba care nu-mi place este că bara care seamănă foarte mult cu cea de la Windows, aceea cu Start este în stânga, nu-i nimic grav, dar nu sunt obişnuit cu ea şi mi se pare că nu acolo este locul ei, am o stare de ameţeală când navighez acum, parcă nu e locul meu.” Ei bine, acum după aproape 3 săptămâni fără câteva zile, ţin să vă anunţ că sunt un mare fan al acestui sistem de operare.

Tot ce scrie mai sus sunt doar nişte fiţe, nişte chestii care sunt ciudate doar pentru o trecere foarte bruscă de la Windows la Ubuntu, acum n-aş mai da niciodată Ubuntu pe nimic altceva, pentru mine acest sistem are totul şi chiar mai mult. Programele sunt suficiente, dacă nu vă plac alternativele oferite în Centrul Software, puteţi încerca o conversie cu programul Wine, care reuşeşte la majoritatea programelor să facă o conversie. Mie mi-au plăcut programele de pe Ubuntu, însă am testat şi eu un program pe care nu puteam să-l instalez, dar după conversie rulează foarte bine, mult peste ce poate oferi Windows.

Navigarea este excelentă, Chromium (Google Chrome în versiunea Ubuntu) se încărcă foarte bine, chiar instant, şi navigarea este mult mai lină şi mai făină. Calculatorul se deschide mai repede, consumă mai puţine resurse, şi cel puţin la mine, nu s-a blocat niciodată, în trecut aveam destule astfel de probleme, cu acest sistem de operare veţi uita de vechile probleme (asta parcă ar fi reclama la Dry Cooker:)). Iar despre bara de Start de care vorbeam mai sus, nu încurcă cu nimic dacă este în lateral, acum îmi place mai mult şi mi se pare că Ubuntu, prin tot ansamblul său este mai aspectuos şi mai aranjat decât Windows. Deci o grămadă de motive pentru a-ţi schimba sistemul de operare.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *