Trebuie sa sustinem tehnologizarea scolilor

Aţi observat reducerile cu ocazia reîntoarcerii la şcoală? Eh, iar dacă aţi văzut, bag de seamă că v-aţi şi aventurat să vedeţi ce se mai pune la reducere cu această ocazie dispreţuită de majoritatea elevilor.

specialisti in toateNu mai este ca în alţi ani, pe atunci lumea alerga la oferte după ghiozdane, caiete, pixuri, creioane colorate etc.

Acum? Păi să vedem, pe eMAG avem tablete, ceva laptopuri, telefoane, tastaturi, dar şi alte elemente periferice pentru a băga ceva viteză PC-ului cu ocaza începerii anului şcolar.

Mi se pare şi normal, cred că asta înseamnă evoluţia, iar în cele din urmă cu siguranţă se va ajunge să fie totul digital. Ceva asemănător cu ce ne punea în temă Radu pe blogul său acum câteva zile.

Eu unul zic că tehnologizarea şcolii este una dintre cele mai bune soluţii care se pot lua acum. Timpurile sau schimbat, la fel şi cum învăţatul s-a schimbat. Eu unul recunosc că nu prea mai învăţ de la profesorii mei, chiar dacă au ani de experienţă în spate, de multe ori reuşesc să-mi asimilez singur informaţia mai uşor prin diferite mijloace.

Am o grămadă de informaţii despre Eminescu în caietele pe care le-am adunat din şcoala generală şi până în liceu, dar dacă vreau să aflu pe moment ceva, unde caut prima dată?

Cred că generaţia tânără nu ar mai trebui să înveţe informaţia mot-a-mot, ci să ştie unde să o caute.

Dacă nu înţelegi ceva la şcoală poţi căuta imediat pe internet şi cu siguranţă vei găsi o explicaţie, poate chiar o animaţie, sau de ce nu, un alt profesor care a auzit de internet şi de posibilitatea de a preda online.

Iar ca să vă faceţi o idee, la noi la liceu până şi un amărât de videoproiector conectat la un laptop poate face minuni.

Sunt pro pentru tehnologizarea şcolilor, dar trebuie să fie făcute investiţii masive, chiar şi acum înainte de alegeri.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *