Trebuie sa sustinem tehnologizarea scolilor

Aţi observat reducerile cu ocazia reîntoarcerii la şcoală? Eh, iar dacă aţi văzut, bag de seamă că v-aţi şi aventurat să vedeţi ce se mai pune la reducere cu această ocazie dispreţuită de majoritatea elevilor.

specialisti in toateNu mai este ca în alţi ani, pe atunci lumea alerga la oferte după ghiozdane, caiete, pixuri, creioane colorate etc.

Acum? Păi să vedem, pe eMAG avem tablete, ceva laptopuri, telefoane, tastaturi, dar şi alte elemente periferice pentru a băga ceva viteză PC-ului cu ocaza începerii anului şcolar.

Mi se pare şi normal, cred că asta înseamnă evoluţia, iar în cele din urmă cu siguranţă se va ajunge să fie totul digital. Ceva asemănător cu ce ne punea în temă Radu pe blogul său acum câteva zile.

Eu unul zic că tehnologizarea şcolii este una dintre cele mai bune soluţii care se pot lua acum. Timpurile sau schimbat, la fel şi cum învăţatul s-a schimbat. Eu unul recunosc că nu prea mai învăţ de la profesorii mei, chiar dacă au ani de experienţă în spate, de multe ori reuşesc să-mi asimilez singur informaţia mai uşor prin diferite mijloace.

Am o grămadă de informaţii despre Eminescu în caietele pe care le-am adunat din şcoala generală şi până în liceu, dar dacă vreau să aflu pe moment ceva, unde caut prima dată?

Cred că generaţia tânără nu ar mai trebui să înveţe informaţia mot-a-mot, ci să ştie unde să o caute.

Dacă nu înţelegi ceva la şcoală poţi căuta imediat pe internet şi cu siguranţă vei găsi o explicaţie, poate chiar o animaţie, sau de ce nu, un alt profesor care a auzit de internet şi de posibilitatea de a preda online.

Iar ca să vă faceţi o idee, la noi la liceu până şi un amărât de videoproiector conectat la un laptop poate face minuni.

Sunt pro pentru tehnologizarea şcolilor, dar trebuie să fie făcute investiţii masive, chiar şi acum înainte de alegeri.

11 Comments

 1. Răspunde

  Să le tehnologizăm și să scoatem și Bacalaureat, dacă tot a devenit opțional pentru intrarea la facultate. 🙂

  • Luci Florescu

   Răspunde

   De ce nu, la ce mai trebuie si atata bacalaureat? 😀

 2. Răspunde

  Luci Florescu, o sa vezi odata cu intrarea la facultate, daca o sa faci…Ca nu mai gasesti nimic pe google mai ales daca mergi pe o facultate tehnica…totul se diversifica si majoritatea chestiilor chiar nu le gasesti in online, asa ca tot cartea de e baza…Tehnologizarea face omul sa fie mai prost, pentru ca atunci cand sunt mici, nu isi dau seama in ce mod sa profite de informatiile pe care le poate oferi tehnologia si copii stiu sa se joace, sa stea pe facebook, sa piarda timpul aiurea…

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Pai tocmai din aceasta cauza am zis sa tehnologizam tot, daca se va intampla asta sunt sigur ca informatia va fi peste tot. Faci o facultate tehnica, facultatea aia sa aiba o aplicatie pentru smartphone cu toata documentatia, cu programul, seminarii si ce mai merita mentionat.

   Prin Anglia am vazut la cineva ca are cont pe site-ul facultatii si acolo primeste notele, acolo vede urmatoarele proiecte, iar toata documentatia este acolo. La fel se poate si la noi.

   • Răspunde

    Asta se intampla si la noi in facultati! Si eu primesc notele online, si la noi se vad proiecte…Si..avem si platforma pe care pe fiecare saptamana ar trebui sa puna profii cursuri..din pacate asta nu se intampla, desi sunt obligati, dar de, trebuie sa faca un ban din vanzarea cartilor…Spuneam ca pe google nu gasesti materiale pentru studiul diferitor materii de la faculati……Cu universitatile suntem totusi pe un drum bun pentru ca fiecare e pe cont propriu, isi fac singuri bugetul si investesc bani buni..din pacate, in scoala generala, in liceu…chiar nu se investeste

    • Luci Florescu

     Răspunde

     In scoala generala si in liceu se fac investitii, dar provenite ori din diferite concursuri (castigate de elevi), ori de la parinti.

    • Răspunde

     In liceu muncesti un an sa iei o bursa de 2 milioane pe respectivul an pentru o medie de peste 9.5:))..sau participi la olimpiade pe tara(ceea ce e foarte greu) si dabia iei 5-10 mil….In facultati iei bursa minim 350 de lei pe luna si nu e foarte greu de obtinut..O sa vezi in caz ca alegi sa dai la facultate…Am trecut si eu de primul an cu bine..si e diferenta enorma fata de liceu

     • Luci Florescu

      Ce fel de profil are facultatea ta? Si o sa dau si eu la facultate, acum sper sa obtin o nota mare la BAC, dar cine stie, poate se desfinteaza de tot pana la anul.

    • Răspunde

     Univ Politehnica Bucuresti, Tehnologia constructiilor de masini…Bafta! te-ai gandit la ce facultate?

     • Luci Florescu

      Multumesc, inca nu, peste doua sau trei luni cred ca voi fi sigur.

 3. Pingback: Manualele scolare trebuie sa moara, dar mai bine, sa se reinventeze - Luci Florescu

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *