Trebuie lucrat doar la autocontrol

Niciodată nu am fost de acord cu renunţarea la activitatea x doar pentru că a început să ocupe foarte mult timp sau energie. Observ o tendinţă foarte ridicată în a încerca să renunţi la ceva pe o perioadă de timp deobicei determinată, în care ţi-ai plănuit foarte frumos un target pe care vrei să-l respecţi cu foarte mare stricteţe.

Ai observat că nu te poţi despărţi de calculator şi că petreci foarte mult timp în preajma lui, fără să faci mare lucru. La ce te gândeşti? Voi face o pauză de o săptămână, nici măcar nu mă voi gândi la aşa ceva în toată această perioadă, sunt sigur că pot sta fără calculator o săptămână. Asta-i deja un pariu cu tine, să zicem că a trecut acea săptămână şi ţi-ai demonstrat că poţi trăii şi fără calculator, dar ce vei face în continuare? Vei continua ca înainte, sau vei putea să foloseşti calculatorul în mod regulat? Aici deja vorbim de autocontrol.

zigzagging.ro

zigzagging.ro

Exemple similare sunt, să nu aduc aminte de alcool, ţigări, jocuri de noroc.

Până la urmă, degeaba începi să pui anumite restricţii peste viaţa ta dacă nu vei putea continua aşa. Ce rost are să nu bei până nu mai poţi o săptămâna dacă după o lună o iei de la capăt?

Cred că şi acest aspect (autocontrol) trebuie stăpânit foarte bine, nu sunt în măsură de a da sfaturi, dar lucrurile făcute cu moderaţie cu siguranţă nu vor lăsa urme adânci asupra ta.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *