Treaba sta invers

Azi mi s-a întâmplat cea mai tare fază care credeam că mi se poate întâmpla vreodată, chiar nu îmi imaginam așa ceva, totuși chiar s-a întâmplat. Am ajuns să învăț un profesor de respectiva specialitate cum să facă o treabă mai bine, ca și cum eu aș fi un “mare profesor”. Nu cred că am vorbit despre așa ceva pe blog, dar în timpul liber mai frecventez un cerc de electronică, unde ocazional mai vin profesori care predau la profiuluri de mecanică, electronică și alte chestii. Până aici totul normal, partea tare e atunci când constat că respectivul profesor e o persoană foarte pe lângă cu subiectul, nu numai că nu știe ce e aia teorie, mai presus de asta, practica lasă de dorit, ceea ce ar trebui să fie mai important.

Vin defapt aici la o mică umilință, mă întreb cum poate un profesor cu un grad didactic ridicat, cu 12 ani în învățământ, să întrebe un elev de 16 ani chestii pe care trebuia să le cunoască și să le pună-n practică altor elevi de vârsta mea. Nu înțeleg cum se poate așa ceva, mai pe final sunt întrebat de ce nu am urmat un profil de specialitate, în gândul meu deja mă apucă râsul, dar am răspuns ceva de genul “Să nu dau peste profesori că dvs.” Cred cu tărie că acesta a fost răspunsul corect, ce aș putea eu să învăț de la un asemenea profesor, care vine aproape lunar să mai prindă puțină meserie, în fine, nu e treaba mea, dar unii chiar își iau banii degeaba.

Un alt caz, tot în această chestie este inspecția, când vine inspecția de la minister, agitație mare, nopți nedormite, toate acestea sunt evident din frica că atunci când vine domnul inspector să nu vadă că profesorul e bâtă. 

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *