Transalpina – 2.145 m

Ieri cei care mă urmăresc pe Twitter poate au văzut că am fost plecat de acasă, am mers în alte locuri, nu foarte departe de mine, dar cu toate acestea sunt puţin mai depărtate, deasemenea, am în cap câteva articole foarte faine, care mi-au mai dat un aer proaspăt de noi şi noi articole, concluzia-i simplă, călătoriţi şi veţi avea idei de articole.

În altă ordine de idei, am fost şi pe Transalpina, care este cea mai înaltă şosea din România, având altitudinea maximă de 2.145 m, unde am făcut şi eu câteva fotografii. Drumul a fost recent renovat, şi arată superb, ca-n palmă cum ar zice unii. Pe lângă istoria ei foarte bogată, pe care o puteţi citi pe wikipedia, acest drum care traversează Munţii Parâng este unul dintre cele mai frumoase, dar şi periculoase drumuri de pe ale noastre meleaguri. Unii spun că ar fi chiar mai greu decât celebrul Transfăgărăşan, şi tot odată şi mai spectaculos. Aici nu ştiu ce să spun, pe Transfăgărăşan am fost odată când eram mai mic, dar nu mai ţin minte mare lucru, aşa că nu pot spune ceva foarte clar.

Am făcut şi câteva fotografii, majoritatea din maşină pentru că trebuia să ajungem cât mai repede la destinaţie.

Transalpina Transalpina Transalpina Transalpina Transalpina Transalpina Transalpina Transalpina Transalpina Transalpina Transalpina Transalpina Transalpina Transalpina Transalpina Transalpina Transalpina Transalpina

* Fotografiile sunt făcute cu telefonul.

31 Comments

 1. Răspunde

  Spectaculos traseu. De regula mie imi este rau in masina, mai ales pe serpentine, dar as vrea sa ajung one day pe Transalpina.
  Reusite fotografii, ce telefon ziceai ca ai? 😛

 2. Răspunde

  Wow, chiar e frumos acolo. Si ne-ai tinut in suspans cand aveai asemenea poze frumoase de prezentat? Nu am calatorit niciodata pe acolo, dar mi-ar placea. Si inafara de asta, imi place cum si-a prezentat cerul norii in anumite fotografii. Superb. Un tur virtual minunat. Thanks :)!

  • Răspunde

   Pai eu tot am scris pe twitter ca am facut poze faine :)). in orice caz, am ramas uimit la unele poze cand am ajuns acasa.

   • Răspunde

    Aa, da, acum mi-am dat seama:))
    Pai talentul la fotografie si-a spus cuvantul iar… E normal sa ramai uimit cand pozele astea sunt asa frumoase.

 3. Răspunde

  Foarte interesant si eu le am in plan, atat Transfagarasan cat si Transalpina :D, insa mi-e mai greu sa-mi conving prietenii cu masina sa mearga pana acolo… ori ii conving vara asta ori poate la anul ma duc cu masina personala, daca ma va ajuta Dumnezeu.

 4. Răspunde

  cred ca ma duc si eu in vara asta pe acolo, sper sa fac rost de masina 🙂

 5. Răspunde

  Frumoase meleaguri mai avem! Eu n-am fost nici pe Transfăgărășan, nici pe Transalpina, dar la anul mi-am propus sa merg măcar pe unul din cele doua.

 6. Stere George

  Răspunde

  Cate locuri frumoase avem in tara si noi toti plecam in strainatate sa vedem ce au ei mai bun in loc sa vedem ce avem noi aici. Sincer mi-as dori sa fac un fel de “road trip” cu niste prieteni. Sa dormim prin masina si sa tot calatorim, sa vedem Romania de la cap la coada. Oricum sunt superbe pozele.

  • Răspunde

   Si eu m-am gandit la treaba asta, dar e fain sa fie vreo doi soferi in masina, pentru unu cred ca-i cam obositor.

 7. Răspunde

  se pare ca aceasta iesire tia prin bine,cat priveste pozele sunt reusite,ce nu nu am vazut sunt parapeti de pe margine sau nici nu sunt inclusi in planul de drum?

  • Răspunde

   Nu stiu daca in planul de drum sunt inclusi, dar parapeti nu prea sunt, doar in anumite portiuni care sunt foarte putine, si unde nu ar fi chiar asa necesar.

 8. Răspunde

  Am fost doar pe Transfagarasan, dar parintii mei aveau de gand ca in vacanta de vara sa mergem vreo saptamana pe Transalpina.

 9. Răspunde

  Spectaculos 🙂 Nu cred ca e recomandat pentru astia cu stomacul mai slab. Sincer, imi doresc sa ajung cat de repede pe Transalpina. Dar pentru asta cred ca trebuie sa imi schimb masina 🙂

 10. Răspunde

  De vreo doi ani tot zic ca o sa merg pe Transalpina dar pana acum nu am avut timp. Poate mai la toamna …
  Felicitari pentru fotografii !

 11. Răspunde

  pe Transalpina nu am fost in schimb am fost pe Transfagarasan pot spune ca este impresionant traseul.

 12. Răspunde

  Un coleg mi-a spus ca este mult mai spectaculos ca si peisaj ( decat Transfagarasanul) insa daca vrei sa treci nu-ti prea ajunge o zi…
  Frumos, orice e munte inseamna aer curat si sanatate…

 13. Răspunde

  Arata chiar bine drumul,cred ca au asfaltat recent.Am fost si eu acum 3 ani si drumul era destul de prost.

 14. paul

  Răspunde

  Am 2 locuri libere pt transfagarasan, spre sf lunii august, plecare din bucuresti. Cine este interesat …?….

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *