Top alimente bogate în vitamina C

Ai nevoie de un imbold pentru a rezista frigului şi vremii mohorâte de afară? Ce ar fi să apelezi la cele mai bogate alimente în vitamina C? Vitamina energiei prin excelenţă este cea care te ajută să treci peste iarnă în plină formă. Care sunt cele mai bogate alimente în vitamina C? Vei afla în cele ce urmează.

Kiwi. Fructul kiwi este mai bogat decât portocalele în vitamina C. Dar pe lângă bogăţia sa în vitamina C mai este foarte bogat în vitamina E, antioxidanţi, potasiu şi fibre.

Pătrunjelul. Îl consumăm în doze mai mici dar este prezent cu siguranţă în foarte multe feluri de mâncare pe care le preparăm în sezonul rece. Adaugă câteva bucăţi de pătrunjel direct în farfurie pentru ca vitamina C să nu se piardă în timpul preparării.

Coaja de lămâie. Este cea mai bogată în vitamina C. În plus, mai conţine şi gluthation, un antioxidant foarte puternic.

Litchi. Pe lângă bogăţia sa în vitamina C, acest fruct exotic are un nivel foarte important de minerale.

Fructele roşii. Căpşuni, zmeură sau fructe de pădure, coacăze… toate fructele roşii sunt cele mai bogate în vitamina C şi o mulţime de alţi antioxidanţi benefici.

Varza de Bruxelles. Dacă mirosul ei poate să pară puţin mai special, acelaşi lucru şi atunci când vorbim despre proprietăţile sale nutriţionale. Este foarte bogată în fibre, minerale, antioxidanţi şi polifenoli. Cel mai bun aliment deci pentru inimă.

Conopida. Mai dulce decât varza, conopida cu varietăţile sale mov, verzi sau galbene conţin un nivel foarte important de vitamina C, pe lângă antocianine şi carotenoizi foarte benefici pentru sănătate.

Creţuşca. Pe lângă bogăţia sa în vitamina C, creţuşca are o mulţime de activi foarte benefici pentru piele. Se poate consuma sub formă de suc sau de supă, în combinaţie cu alte legume.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?