Toma Coconea a ajuns la final!

Toma Coconea clasamentDin 7 iulie şi până acum, 780 de km parcurşi pe jos şi alţi 1678 de km parcurşi prin zbor cu parapanta, în total 2458 de km parcurşi de Tomi Coconea în cea mai dură competiţie de acest tip din lume. L-am susţinut pe Tomi de la început, i-am urmărit traseul şi întotdeauna am înţeles cât de determinat este să termine acest concurs.

Chiar dacă a reuşit să termine abia în TOP 10, după ce şi-a propus să fie campion, Tomi a avut cea mai impresionantă galerie, a avut foarte mulţi susţinători, atât români cât şi străini, nu a contat naţionalitatea aici, cu toţii l-au susţinut pe Toma al nostru. Se poate vedea şi extenuarea acestuia. După aproape două săptămâni, a reuşit aseară să ajungă la finish, şi acolo l-au aşteptat foarte mulţi susţinători. VIDEO

La final, Toma nu a avut parte de nicio echipă de televiziune sau de presă. Toma a fost susţinut din suflet, chiar dacă nu a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul. Dar nu va renunţa la locul 1, mai sunt şi în anii viitori competiţii care aşteaptă un nou campion, dar pentru asta, ar trebui şi noi să-l ajutăm mai mult pe Tomi, chiar dacă îl susţinem, ar trebui să îl ajutăm şi în legătură cu echipamentul său, ar avea nevoie de ceva pe măsura lui, şi acest lucru la tras în jos pe campionul nostru.

Ţin să reamintesc, competiţia Red Bull X-Alps este cea mai dură din lume, şi poate fi parcursă numai pe jos sau cu parapanta, având puncte de control prin care participanţii sunt obligaţi să treacă. Sunt în număr de 10, printre altele trebuind să treacă prin vârfurile Mont Blanc sau Matterhorn. Pe scurt, petroşăneanul a reuşit să termine pe locul 10 din totalul de 31 de concurenţi care provin din 21 de ţări. Totodată, 4 au renunţat la competiţie, iar alţii nu vor mai avea timp să ajungă la linia de finish. După ce primul concurent atinge ultimul punct de control, restul participanţilor mai au la dispoziţie 48 h pentru a ajunge şi ei.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *