Toate cele bune despre proiectul Cluj Bike

Zilele acestea în Cluj s-a inaugurat un proiect foarte fain, Cluj Bike i se zice. E o chestie care vine perfect în Cluj, oraşul în care la orele de vârf te deplasezi al naibii de ardeleneşte prin trafic, iar pe timp de ploaie, ce să mai zic, mai bine stai acasă unde e călduţ şi bine, nu ai ce căuta pe străzile mult prea populate.

Cluj BikeNu, serios, chiar este super tare proiectul, însă nu ştiu cât de eficient va fi. Sunt sigur că numărul de maşini nu se va reduce, adică să fim serioşi, după ce mănânci o shaorma pică mult mai bine să te sui în maşină decât să dai de nebun la pedale prin oraş, nu-i şi logic?

Care este obiectivul nu pot să vă spun, dar dacă este vorba de fluidizarea traficului cu siguranţă nu se va îndeplini.

Adică no, eu totuşi sper să fie un început, dar cel mai probabil vor fi mai multe accidente de circulaţie în care sunt implicaţi biciclişti, am observat cu părere de rău că atunci când suntem la pedale cam uităm că mai există şi reguli de circulaţie, mulţi probabil nici nu le cunosc, ceea ce nu-i prea îmbucurător.

Totuşi, una peste alta, pentru mine este un mare pas înainte. Am folosit serviciul chiar azi şi sunt încântat. M-am plimbat puţin pe străzile Clujului, ba mai mult, mi-a plăcut faptul că am luat bicicleta din locaţia mea şi am lăsat-o exact într-o staţie foarte apropiată de locul unde aveam treabă. Deci e prea tare chestia asta.

Câteva detalii:

Pentru a putea lua o bicicletă ai nevoie de un card. Cardul îl obţi în urma semnării unui contract cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, cam la orice sediu de cartier din câte ştiu eu, iar treburile se mişcă destul de repede. Eu unul am fost la Primăria Mărăşti şi nu am stat mai mult de 30 de minute. (da, am inclus şi timpul petrecut la coadă)

După ce să mai, primeşti pe mail codul pin şi deja poţi să închiriezi biciclete timp de o oră în mod gratuit, urmând ca mai apoi să plăteşti câte 2 lei pentru fiecare 30 de minute în care bicicleta este în posesia ta.

Pentru alte detalii puteţi intra chiar aici, este site-ul oficial al proiectului.

No, v-am pupat, ne vedem în trafic (pe bicicletă), cel puţin până la prima ninsoare. 🙂

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *