Ticurile sunt enervante

La școală, la ora de religie ne-am uitat la un film, era vorba despre cei care au petrecut ani buni în închisoare, ani fără drepturi și exil, toate acestea în perioada de comunism. Era o bătrânică care povestea foarte frumos toate întâmplările, cruciale de altfel care te lasă fără cuvinte, totuși ce m-a făcut să fiu mai atent este ticul acestei bătrâne. Vorbea foarte constant cu “va să zică”, avea ceva cu aceste cuvinte, nu era frază în care să nu folosească măcar o singură dată acest grup de cuvinte. Iar de aici am început să fiu mai atent la aceste defecte, am căutat de atunci tot felul de ticuri, care mai de care mai ciudate, unele chiar umilitoare, precum scobitul în nas sau uitarea în sus după breton.

Odată studiate și analizate, aceste ticuri devin foarte enervante, cel puțin pentru mine, deja când aud că se repetă încontinuu același lucru parcă îmi vine să mor. Un exemplu care se întâmplă la ordinea zilei este faza cu “ceva de genu”. Vorbesc frumos, îmi explică omul ceva, eu înțeleg iar la rândul meu întreb dacă e ceva asemănător cu altceva, iar răspunsul este “ceva de genu”. Nu-i nici măcar o problemă, dar cuvintele astea sunt repetate de atâtea ori până când îți vine să-i zici respectivului să înceteze, e iritant să se repete așa ceva.

E foarte urât să ai niște ticuri vizibile, sunt uneori lucruri care nu par prea normale și îi fac pe ceilalți să creadă despre tine că ești puțin cam ciudat (poate chiar ești). Eu în ultimul timp dar nu numai, cred că am acest tic de un an și ceva, am o obsesie să pun un lucru într-un loc, iar eu să-l verific de 10 ori dacă e pus bine, îmi încep altă activitate, dar tot mă uit să fiu sigur dacă totul e în ordine. Așa ceva am și cu încuiatul ușii, după ce scot cheia, încerc ușa de 3-4-5 ori, nu de altceva doar să fiu sigur. Iar cea mai amuzantă fază e atunci când sunt întrebat dacă am închis ușa (în gândul meu îmi aduc aminte că am încercat de câteva ori dacă este încuiată), răspund că da, dar în mine se confruntă un sentiment de nesiguranță, oare chiar am încuiat ușa?

 

Voi ce fel de ticuri aveți? Vă plac ticurile altora?

 

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *