Suntem in stare sa ne indeplinim obiectivele?

obiectiveMă frământă această întrebare. Este genul de întrebare căreia nu îi poţi găsi un răspuns. În aceste situaţii doar faptele contează cel mai mult, vorba multă…, sărăcia omului.

Pe parcursul anilor mi-am dat seama că mă mobilizez mai mult când îmi propun ceva, şi chiar dacă mi se impune ceva. Am ajuns să cred că pot să “lucrez” mai bine sub factorul stres. Nu e ceva imposibil, mi se pare oarecum mai bine. La fel pot face orice (din ce am ales eu) până la deadline. Paranteza spune multe, dacă mă bag undeva sau în ceva, sigur am motivele mele bine intemeiate, deci voi lupta pentru asta. Înseamnă că mi-am dorit mult să fac acel lucru.

Un exemplu pe care-l cunoaşteţi şi voi. Rutina mea de dimineaţă. Ţin să zic că nu pare un lucru foarte greu de făcut, nu este o realizare mare, dar dacă evităm realizările mici, niciodată nu vom ajunge să avem cu adevărat realizări îndrăzneţe. Când am zis că voi face acest lucru m-am gândit foarte bine înainte, am zis dacă este necesar sau nu, sau dacă are rost să lupt pentru asta sau nu, şi până la un moment dat am ales.

La fel este şi cu al meu blog. Chiar dacă eram la început cu blogul, acest articol mi-a rămas întipărit în minte. Eu l-am scris cu mâna mea, de ce nu îl duc la bun sfârşit, aşa cum am scris eu acolo? Nu ştiu să răspund la această întrebare…

Dar azi pun piciorul în prag. Ziceam recent că nu îmi văd visele indeplinindu-se? Păi normal că nu se îndeplinesc dacă eu nu lupt  destul pentru ele, nu mă implic suficient. Mâine e o nouă lună şi chiar voi începe să lupt mai mult pentru principiile mele. Şi mă gândesc, că de acum, orice voi face, să o fac cum trebuie. De acţiuni minore chiar sunt sătul.

7 Comments

 1. No matter

  Răspunde

  Eu aş începe tocmai cu chestiile minore, mai exact, gramatica limbii române
  – întrebare căruia ??? poate CĂREIA este la feminin
  – visele indeplinandu-se ??? ÎNDEPLININDU-se (I nu A)
  – pentru principile mele ??? PRINCIPIILE (2 de I)
  de virgulelle lipsă nu mă mai leg că deja sunt chestii complicate şi cum spuneam începem cu acelea minore 😉

  • Răspunde

   Hai sa nu judecam asa repede! Eu cred ca acestea sunt mici scapari deoarece a scris repede…se poate intampla oricui.

  • Răspunde

   Tin sa iti multumesc pentru comentariu.
   Pe langa greselile de exprimare si gramatica, pe internet mai exista si posibilitatea ca tastatura sa iti faca feste. La doua dintre cuvintele enumerate mai sus asa a fost, dar nu e o scuza, chiar nu am mai recitit odata articolul dupa ce l-am scris, greseala mea…

  • Răspunde

   Bune obsevatiile dar de ce nu ti le si asumi ?
   Crezi ca se va supara Lucian pe tine ?
   Pai eu il critic de trei ori si-l laud odata si asta de pe cand am avut primele contacte virtuale cu el si vad ca tot nu s-a suparat pe mine.
   Din principiu nu prea sunt deacord cu criticile anonime.

   • Răspunde

    @No matter, sunt de acord cu D-Petre. Plus de asta ca, din proprie experienta, stiind cine imi atrage atentia, iau masuri mai drastice astfel incat sa ma indrept.
    Mie sora imi atragea atentia cand faceam greseli asemanatoare, dar m-am indreptat in cel mai scurt timp posibil. Si acum mai fac greseli, probabil, dar cu mult mai putine si ii multumesc surorii mele pentru asta. Asa, cand esti anonim poate spune ca esti vreun hater sau ceva de genul.

 2. Răspunde

  Rezumandu-ma strict la intrebarea din titlu, da, suntem in stare sa ne indeplinim obiectivele daca iti doresti cu adevarat sa le indeplinesti si daca crezi ca le poti indeplini. Daca exista aceste doua criterii, se naste perseverenta si alte “ajutoare” asemanatoare fara de care obiectivul nu poate fi atins.

 3. elena

  Răspunde

  bine ales titlul acestui articol,si DA suntem capabili sa ne indeplinim obiectivele,insa nu singuri. Sa nu uitam ca Dumnezeu e intodeauna cu noi,iar dupa, urmeaza parintii,care na ajuta atat moral cat si financiar,prietenii rudele s.a.m.d. Nu stiu despre altii,dar eu cand vad ca cineva critica ceea ce fac,sau ceea ce spun,acest fapt ma ambitioneaza mai mult,si vreau sa realizez mai mult sa arat de ce sunt capabila,chiar daca comentariul vine vin partea unui prieten sau dusman! Asa ca nu trebuie sa ne dam niciodata batuti!

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *