Suntem pregatiti sufleteste de sarbatori?

cadou-craciunÎncă de la primii mei anişori adoram luna iunie în care era ziua mea, iar mai apoi decembrie, care pentru mine era simbolizată o lună magică. Totul începea chiar de pe 1 decembrie, când făceam la şcoală Hora Unirii, cântăm Imnul Naţional (tot mai contestat în ultima perioadă) şi mâncam bucate tradiţionale, era totul altfel, vedeam pe faţa fiecăruia că este un român adevărat, iubitor de popor, pe când acum …

Venea imediat 6 decembrie, când primeam dulciuri şi fructe, aşteptam cu nerăbdare, stăteam lipit de uşă ca nu cumva să îl ratez pe moş, să-l fac cumva să lase toate cadourile la mine, dar din păcate niciodată nu am reuşit să fac aşa ceva, regretul copilăriei mele.

Apoi Crăciunul, era cea mai făină perioadă a anului pentru mine, încă de când împodobeam bradul, cum stăteam în seara de Ajun la fel ca pe 5 decembrie, să-l aştept pe moşul cu sacul lui cel mare care era neterminat, doream să stau de vorbă cu el, să îl întreb ce face cu renii lui, cum e la el acasă, dacă mai merge la mulţi copii şi dacă nu-mi lasă şi mie mai multe cadouri. Îl întâlneam cu câteva zile înainte la şcoală sau grădiniţă, dar parcă în particular aveam mai mult curaj.

Acum totul pare mai diferit, totul s-a schimbat când am auzit cum stă treaba cu Moş Crăciun şi compania, dar asta este. Spiritul sărbătorilor pot spune că l-am pierdut încă de pe atunci, dar tot nu pot trece indiferent prin această perioadă, tot am o senzaţie de bucurie pe care nu o întâlnesc de-a lungul anului. Eu pot spune că îmi place în această perioadă să mai ascult colinde, să mai şi cânt chiar dacă sunt afon, să fiu mai liniştit, şi eventual să fiu şi eu mai bun, chiar dacă sunt aşa tot timpul (să nu uităm că şi modestia este un avantaj de-al meu).

Îmi place mult că în această perioadă familia şi prietenii sunt mai apropiaţi, se vorbeşte mai mult, iar totul este îmbinat într-o atmosferă cât se poate de plăcută. Îmi place mult să fie bradul în casă, îmi place când vin colindătorii, îmi place atunci când merg şi eu la rândul meu cu colindul, totul îmbinat este foarte fain. Îmi place când sunt cadourile sub brad, chiar dacă de mult timp nu mai reprezintă o prioritate pentru mine. Dacă nu sunteţi încă în spiritul sărbătorilor, puteţi asculta ce v-am pus mai jos, aşa mi-am amintit de copilărie în câteva minute!

Din câte aţi observat, în ultima perioadă nu v-am mai întrebat nimic prin articole, dar azi chiar vreau să aflu de la voi ce reprezintă spiritul sărbătorilor de iarnă, dacă trece neobservată această perioadă sau dacă sunteţi mereu pregătiţi.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *