Sunt dezgustat de-a dreptul de “festivalul berii”

Încep prin a spune că nu ştiu cum este în alte oraşe un festival de această natură, dar la Petroşani am promis că nu voi mai călca prea curând prin acele locuri când se desfăşoară un eveniment de o asemenea avengură.

La fel pot enumera şi zilele oraşului, acestea fiind la fel de slinoase, scârboase, greţoase şi împuţite zile pe care le poate avea un mic orăşel.

Ca să vă daţi seama, pe aici în aceste zile se blochează centrul oraşului, totul este blocat, iar aşa se face un trafic de zile mari şi pe o străduţă unde abia încap două maşini una lângă cealaltă. Totuşi asta este partea cea mai bună, nu mai zic de toţi bişniţarii care îşi întind tarabele zdrenţuite de-a lungul a câteva sute de metri.

La fel, este partea cea mai bună, dar în momentul festivalului, acela în care eşti călcat în picioare dacă nu te mişti mai repede, mai priveşti şi un mare eveniment. Acela este, evident, “marea adunare a ţiganilor de pretutindeni”.

Nu se ştie de unde apar, dar apar asemenea ciupercilor după ploaie.

Să nu mai zic de miros, cei care frecventează zona aia după împuţitele zile cu siguranţă au stomacul pe dos toată ziua.

PS: Să nu mai zic, există şi un aşa numit “concurs”. Probele fiind câştigate de cel care bea cel mai repede bere. Da, aţi auzit, de cel care bea cel mai repede, nu cel care bea cel mai mult cum ar fi normal spre deliciul publicului.

Dar no, ce să mai zic, mă bucur pentru cei care chiar se simt bine.

6 Comments

 1. Răspunde

  Concursul de beut bere ar fi ok. Sunt unii care pot bea cel putin 24 de ore non stop, cateva lazi de bere, sau butoaie. In rest, cand sunt astfel de evenimente, dau o tura, si am taiat-o de acolo, nu ma pasioneaza aglomeratia.

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Pai nu stiu, sa fie 10 minute si sa bei cat poti.

   Si eu eram cam la fel, dar acum prefer sa nu mai defilez deloc pe acolo.

   • Răspunde

    A poi nu defilez… in drum spre carciuma, sa degust niste bere, trec si pe acolo

 2. Răspunde

  Festivale si festivale, in oras unde stau eu, vara asta au fost numai putin de 5 festivale mari. Multi bani dati degeaba. Primaria asta… e in moda rau cu tineretul, pacat ca nu se gandeste la ceea ce avem nevoie cu adevarat, drumuri bune.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *