Sunt adevarate testele de personalitate?

teste de personalitateMi-am făcut până acum zeci de teste de personalitate aşa aiurea, unele pe la şcoală în orele de dirigenţie. Nişte teste la care ori răspundeam cât se poate de mult la mişto, ori nu prea aveam chef foarte mult să mă străduiesc la ele. Am făcut tot aşa aiurea pe net foarte multe, doar că la final îmi cereau într-un mod foarte bizar numărul de telefon, dar nu ştiu de ce….(scrisul minuscul de pe acele pagini spune tot!)

Am făcut chiar şi pe telefon teste doar că, să o zic pe şleau, de doi la leu, adică nu te alegi cu nimic de la ele. Tot Florin mi-a recomandat prin mesajele sale pe care le trimite abonaţilor prin e-mail, un test foarte fain de personalitate. La început eram foarte sceptic, şi mai ales cum era structurat, deja l-am adăugat într-o categorie de doi la leu, şi am aşteptat cu nerăbdare un răspuns care probabil nu avea să însemne foarte mult pentru mine.

Totuşi, răspunsul nu a întârziat să apară, în 2 minute deja îl aveam în Inbox. Şi aici a fost surpriza maximă, nu erau scrise 2-3 rânduri amărâte acolo, ci un roman întreg cu caracteristicile mele, care se potrivesc în proprotie de 95%. Chiar aveam un ras malefic când citeam acele rânduri, nici eu nu mă caracterizam aşa de bine şi cu foarte multe detalii. Parcă mă citeam pe mine, simţeam în interiorul meu ceva foarte frumos, parcă mă aprobam şi îmi dovedeam că acele lucruri chiar sunt importante pentru mine.

Dacă doriţi să încercaţi testul, îl aveţi aici, 32 de întrebări. Aveţi grijă la cerinţă, trebuie să selectaţi de care afirmaţie sunteţi mai aproape, mie mi-a luat ceva timp să mă prind…, după ce l-am completat o dată.

În altă ordine de idei, la test mi-a venit că sunt ISTP, adică pe româneşte, Introvert senzorialo-logic.

Şi ceva ce era scris pe acolo, două trei idei să vă faceţi o părere:

E o fire încăpăţânată, rezervată, aproape întotdeauna la fel de rece şi misterios, foarte practic şi eficient, preferă “micile pietricele ale experienţei cotidiene în faţa norilor cumulativi ai toriilor abstracte”, ştie oriunde să se aranjeze confortabil, îşi cunoaşte interesele şi le va apăra neabătut, nu vrea să depindă de nimeni.

Aceasta este faţada iar în spatele ei se ascunde de obicei o fire destul de poetică, uşor de rănit şi de aceea în mod deosebit de mândră, o inimă sensibilă, vrea să fie cel mai iubit, nu suferă să fie trataţi toţi la fel, poţi să dobândeşti recunoaşterea de către el numai prin sentimente sincere, va veni fără ezitare în ajutor dacă ochii şi intonaţia respectivului arată că are mare nevoie de acesta, că el e foarte necesar omului respectiv.

Caută să atragă atenţia persoanei care îl interesează printr-o glumă sau o observaţie temerară, dar nu jignitoare, iar apoi se arată perfect indiferent.

E greu să fie convins, poate să nu continue altercaţia dar rămâne la părerea sa, dreptatea sa nu demonstrează prin cuvinte ci continuând imperturbabil să facă ce a început, adeseori face dovadă a unei deosebite măiestrii diplomatice, reuşind să evite conflictul, căci ştie că conflictul odată început, îi va veni foarte greu să facă compromisuri.

Tipul ISTP are nevoie de un stil de viaţă cu multă libertate şi autonomie fără prea multe presiuni externe şi reguli. Cel mai bine lucrează pentru ei şi în medii flexibile. Înclinaţia lor naturală este spre găsirea de soluţii practice şi folosirea raţionamentelor pentru a vedea cum funcţionează lucrurile. (sursa)

Dacă v-am convins puteţi să-l încercaţi, sunt curios ce tip de personalitate aveţi!

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *