Stii care sunt beneficiile iaurtului?

Iaurtul este un aliment foarte complet, foarte bogat in vitamine mai ales, dar si in proteine sau minerale. Este deci un aliment ideal de introdus in alimentatia de zi cu zi.

Iaurtul este un produs obtinut prin procesul de fermentare bacteriana a laptelui. Chiar daca se poate folosi orice tip de lapte, productia actuala foloseste in principal, lapte de vaca. Fermentarea lactozei, numele dat zaharului continut de lapte, in acid lactic, este ceea ce da iaurtului savoarea sa distincat si textura sa.

Studiile recente au ajuns la concluzia ca efectele laptelui de origine animala asupra sanatatii nu sunt atat de pozitive. De fapt, pot sa intensifice productia de mucus si deci si congestia. Dar poate favoriza si dezvoltarea anumitor alergii.

Ori, iaurtul este un aliment prin excelenta in numeroase tari din lume. Astfel, ca acestuia i se adauga si alte ingrediente precum ciocolata, fructele sau vanilia sau multe alte arome pentru a i se intensifica gustul si varia savoarea.

Citind acest articol, vei afla care sunt proprietatile acestui aliment si care sunt avantajele pe care le aduce pentru corp.

Iaurtul prezinta numeroase avantaje si proprietati pentru organism. Sunt chiar fundamentale pentru corpul nostru. Este vorba deci despre un aliment foarte bogat si complet.

Iaurtul poate deci sa fie considerat drept un aliment esential pentru o alimentatie echilibrata. Pentru a sustine consumul tau zilnic, trebuie sa stii ca 100 de grame de iaurt contin:

  • 180 mg de calciu.
  • 240 mg de potasiu.
  • 17 mg de magneziu.
  • vitamine, in special cele din grupa B.

Deci iaurtul este un aliment cu numeroase avantaje. Dintre acestea, amintim:

  • este o excelenta sursa de nutrienti.
  • poate mentine sanatoasa microbiota intestinala.
  • usureaza digestia.
  • are doar beneficii pentru mircrobiota vaginala.

O excelenta sursa de nutrienti. Iaurtul este un aliment foarte bogat in proteine, vitamine si minerale. Furnizeaza proteine de o inalta valoare biologica. Aceste proteine ne aduc toti aminoacizii esentiali. Si datorita proteinelor sale poate calma apetitul.

Din aceste motive, iaurtul este un aliment foarte complet. Pe de alta parte, contine si foarte multe vitamine, mai ales vitamina D, care este esentiala pentru absorbtia de calciu, in vitaminele A si B, dar si in minerale precum calciul, fosforul si magneziul.

Mentine microbiota intestinala. Iaurtul ajuta la mentinerea microbiotei intestinale in cea mai buna stare de sanatate. Acest lucru se datoreaza unui nivel ridicat de bacterii si drojdii folosit pentru fermentarea lactica.

Aceste microroganisme ajuta la reglarea tranzitului intestinal si la prevenirea colonizarii cu alte bacterii sau microorganisme care sunt responsabile cu tot felul de boli. Deci reprezinta un excelent probiotic care poate restabili microbiota.

Usureaza digestia. Fata de lapte, iaurtul este un aliment care contine lactoza digerata partial. Este deci un produs mult mai usor de digerat.

Este benefic pentru microbiota vaginala. Nivelul ridicat de bacterii din iaurt, face ca acesta sa fie foarte benefic si pentru sanatatea intestinala sau vaginala. Deci este cea mai buna alegere atunci cand vrei sa hranesti si sa ai grija de flora vaginala.

 

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *