Știi care este cel mai bun remediu pentru insomnii?

Foarte multa vreme aratate cu degetul sau interzise din farfurii seara mai ales, din cauza compozitiei lor bogate in zaharuri lente, pastele sunt cea mai buna alegere, se pare atunci cand vrei sa alungi stresul si vrei sa scapi de insomnii.

Sa mananci sau sa nu mananci feculenti seara? Iata o dezbatere destul de spinoasa in ultima vreme si destul de des intalnita. Daca persoanele care sunt adeptele crononutritiei- acest regim alimentar care sugereaza sa iti adaptezi alimentatia in functie de ore, spun ca nu ar trebui sa se conume paste seara, anumiti oamenii de stiinta sugereaza faptul ca acestea ar putea sa fie un aliat de pret contra stresului sau insomniilor.

Te privezi de paste, de spaghete de torttelloni sau de pene seara de teama ca te vei ingrasa sau ca vei dormi rau? Conform unui studiu recent american, realizat de cercetatorii de la spitalul si centrul medical din Boston, Brigham and Women’s Hospital, pastele consumate seara, ajuta la reducerea nivelului de stres, dar si la diminuarea riscurilor de a suferi de insomnii.

Deci acesti feculenti pot sa favorizeze sinteza de insulina si pot facilita absorbtia unui compus legat de serotonina. Acest element, dupa cum bine stii, are un rol foarte important atunci cand vine vorba despre starea noastra de bine sau de buna dipozitie. Pastele pot sa influnteze in acelasi timp productia de melatonina, hormonul somnului.

Cu alte cuvinte, pastele consumate seara, te ajuta sa te relaxezi mai usor, un lucru esential pentru cei care nu reusesc sa doarma atat de usor, stiind ca stresul este un factor ce influenteaza sau accentueaza insomniile.

Relaxant, dar cu anumite conditii.

Asteapta putin inainte de a da iama in raionul cu paste! Daca feculentii sunt recomandati de catre cercetatori, acest lucru ar trebui sa se desfasoare sub anumite conditii. Nu ar trebui deci sa le consumi alaturi de un sos gras. Sosurile grase si portiile XXL pot sa ne incarce stomacul si sa ne perturbe somnul. De asemenea, pastele ar trebui sa fie servite al dente. Prea fierte isi vor pierde din beneficii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?