Secretele succesului

secretele succesului

Am citit anul acesta câteva cărţi superbe, uneia i-am făcut şi recenzie aici pe blog, dar mai este una foarte interesantă pentru cei care doresc să susţină o prelegere sau pur şi simplu să vorbească liber în faţa unui public numeros şi consecvent. Totuşi astăzi am decis să vă prezint o carte foarte interesantă, “Secretele succesului” scrisă de Dale Carnegie, primită cadou tot de la o librărie online, Libris. Cartea a fost bestseller timp de 10 ani în New York Times, carte care nu prezintă ceva inedit, nemaivăzut şi ceva foarte spectaculuos. Se găsesc nişte adevăruri pe care cu siguranţă le cunoaştem şi noi, evident, unele mai necunoscute şi care sunt bifate cu eticheta de secret, aceste adevăruri sunt adunate din toată lumea şi scrise într-o singură carte pentru a putea fi în apropierea oricui.

Îmi este foarte greu să povestesc ce se întâmplă în carte, sunt exemple pe faţă, cu nume şi anii când s-au întâmplat, sunt expuse greşeli ale marilor conducători, greşeli care puteau fi evitate. Chiar Dale Carnegie spunea că această carte l-ar fi ajutat foarte mult, dacă o citea chiar el acum 20 de ani, pentru că vine în ajutorul tuturor, mai ales în rândul tinerilor. Tot aici suntem învăţaţi să ne impunem principii în viaţă, principii… Dar mai exact, în această carte avem de învăţat să comunicăm cu diplomaţie şi tact, să devenim un lider eficient dar şi să reducem stresul.

Cartea este una chiar simplă şi poate să fie interpretată foarte uşor, iar în orice, s-a dovedit că lucrurile simple sunt de succes, iar această carte a ajuns în Top 3 al cărţilor mele favorite, carte pe care o voi reciti de fiecare dată când voi avea nevoie de un sfat şi o vorbă bună, cartea aceasta nu trebuie aşezată în bibliotecă, trebuie întotdeauna să fie pusă pe birou şi răsfoită faorte des, pentru a ne aduce aminte de lucrurile învăţate. Am încercat să aplic tot ce scrie aici, şi uneori am reuşit alteori nu, de fiecare dată când am simţit că am uitat ceea ce trebuia să respect, am mai deschis odată cartea, odată citit din nou acel capitol, mi-a revenit ambiţia de a persevera şi de a deveni mai bun.

Am recomandat şi voi recomanda în continuare această carte tuturor prietenilor mei, această carte este un fel de manual al relaţiilor interumane, dar nu poate fi caracterizată aşa, este mai mult decât un manual, astfel de cărţi ar trebui integrate în şcoli, nu ce avem acum … Acest lucru ne învaţă cartea pe întregile sale file, “Cheia către înţelegerea şi formarea atât a ta personală cât şi înţelegerea punctului celuilalt de vedere în mod obiectiv şi real!” Dacă principiile ar fi aplicate la scară mondială, viaţa noastră ar deveni radical mai armonioasă şi mai bună, o recomand tuturor, mai ales bloggerilor, după citire am o grămadă de idei de noi articole, numai bune de a fi scrise pe blog.

Dacă doriţi să puneţi imediat măna pe ea, o puteţi comanda de la Libris împreună cu alte cărţi online, vă recomand pentru că este o librărie cu state vechi în online şi oferă cea mai mare siguranţă şi cele mai frumoase relaţii cu clienţii.

Ce părere aveţi despre cartea de faţă? Sunt cititori ai acestei cărţi aici?

(sursa img:mms-experience.ro)

13 Comments

 1. Răspunde

  Nu am citit-o, insa imi plac cartile de genul acesta. Am citit de exemplu Forta gandirii pozitive, si cred ca din cand in cand avem nevoie si de carti motivationale.

 2. Răspunde

  Am citit această carte anul trecut și sincer să fiu nu a fost chiar așa de ”tare” pe cât mă așteptam, așteptam mai mult pentru că mi-a plăcut și mi-a fost de mare folos o altă carte a lui Dale Carnegie, și anume ”Începe cu ce nu-ți place” (carte pe care ar trebuii să o citească orice persoană care are și o viață 2.0, carte pe care ți-o recomand, Lucian). Merită citită cartea ”Secretele succesului”, DA, doar că este cam stufoasă și apropo, finalul mi s-a părut cel mai bun, ultimele 3-4 capitole dacă nu mă înșel. Repet, pentru toți cei care vor o carte care să le schimbe puțin viața, recomand ”Începe cu ce nu-ți place” și nu este scumpă deloc, are undeva la 100 de pagini și autorul nu trage mâța de coadă să facă cartea cât mai stufoasă, este genul de carte scurt și la obiect.

  • Răspunde

   M-am uitat dupa ea, costa in jur de 10 lei, am adaugat si aceasta carte in wishlist si sper sa o am cat mai repede, multumesc ca mi-ai spus de ea, chiar sunt curios acum sa o citesc.

 3. Răspunde

  Am citit aceasta carte si mi-a placut si m-a ajutat in mai multe privinte. Uneori Dale exagereaza cu exemplele, dar per ansamblu este o carte buna pe care o recomand oricui.
  De asemeni, asa cum spune si Iulian G, o alta carte buna este Incepe cu ce nu-ti place, numai ca nu este scrisa de Dale Carnegie, e de Brian Tracy, un alt autor motivational si un antrepenor veritabil.

  • Răspunde

   O voi citi si pe aceasta cu siguranta. Eu nu merg pe baza unui autor, de exemplu si Ben Carson are carti motivationale, si Scott Berkun,care pe langa Dale Carnegie sunt contemporani cu noi.

   • Răspunde

    Am pus ochii pe doua carti ale lui Ben Carson in urma unor recenzii pe care le-am citit.
    Daca tot vorbim de autori contemporani, iti recomand cartile lui Robert Kyiosaki, poate ai citit macar vreuna dintre cartile din seria Tata bogat, apreciez modul in care gandeste si sunt sigur ca vorbeste din experienta lui, nu vorbeste teoretic, asa cum o fac unii autori.

 4. Răspunde

  Nu am citit-o, mi-a fost in plan s-o cumpar, dar din cauza ca libraria online de pe care am comandat nu a avut-o pe stoc in acel moment am ales cartea “Foloseste-ti mintea pentru a te imbogati” de Napoleon Hill, care o citesc in momentul de fata.

 5. Răspunde

  Cartile astea de auto-cunoastere si de incurajere chiar ajuta. Nu am crezut, pana cand nu am pus mana pe asa ceva si l-am citit cap-coada in nici 2 zile.

 6. alin

  Răspunde

  Lasati ma copii aburelile astea depasite, secretul succesului e SA FURI, SA MINTI, SA OMORI !!! SIMPLU !!!

 7. Răspunde

  Multe carti merita sa ajunga in scoli, dar nu o sa se intampla… Ar fi prea frumos.
  Mi se pare foarte interesanta aceasta carte. Chiar si asa… De obicei cand citesc carti, am pretentia sa fie carti, eu stiu… sf sau ceva de genul cu povesti si aventuri, dar personal as citi si cartea pe care ne-ai prezentat-o.

 8. Nox

  Răspunde

  Am citit cartea aceasta prima data acum cativa ani. De atunci cred ca am mai recitit-o de 2 ori. Contine multe sfaturi utile pentru dezvoltarea relatiilor interumane si iti da o stare de implinire, de “destupare” a mintii 🙂 . O recomand !

 9. Pingback: 7 carti care m-au influentat - Florescu Lucian

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *