Se strica jucaria pentru cei ce cumpara si vand Like-uri

Cred că este un lucru cât se poate de bun, cei de la Facebook s-au autosesizat în cazul celor care obţin aprecieri la paginile de Facebook în mod fraudulos.

Sunt zeci sau chiar sute de persoane publice, oameni politici, branduri, sau pagini gen Tony Poptamas care folosesc astfel de metode mai puţin ortodoxe. Bine, nu ştiu ce este în cazul prea bine cunoscutului Tony Poptamas, s-ar putea ca el să fi câştigat sutele de mi de fani în modul său caracteristic, mai exact, ceva pontificat.

facebook.com/ciobanulghita

facebook.com/ciobanulghita

Aşa că, special pentru ăştia care aleg calea cea mai scurtă, Facebook a pregătit nişte algoritmi speciali care vor detecta aprecierile false. Unde există o creştere spectaculoasă se vor face ceva investigaţii mai amănunţite, iar acest lucru mi se pare şi normal până la urmă, dacă lăsau treburile neterminate, ofertele lor nu mai aveau nici măcar cel mai mic rost pe această lume. Mai pe scurt, platforme în genul AddMeFast.com ciobeau din pâinea ăstora de la Facebook.

Se vorbeşte deja că au obţinut condamnări în instanţă pentru cei ce vând, iar pentru cei ce cumpără, sancţiunea este ceva mai mică, îşi vor pierde relativ repede faima câştigată cu o seară sau două înainte, asta în cazul bun, în cel rău vor rămâne pe dinafară.

Este o adevărată industrie în acest sens, doar dacă căutăm pe SeoPedia găsim foarte mulţi domni care sunt dispuşi să vă aducă numărul de aprecieri mult visate într-un timp cât se poate de scurt.

Cu ce mă deranjează acest business? Pe mine chiar mă deranjează paginile false create pe astfel de metode, iar mai nou, s-au făcut tot felul de vedete adolescentine care au mi de like-uri la fotografii primite de la Wallpaper Full HD, Şcoala de Şoferi Târgu Jiu, xBossX, Unghii False, Coafor Bucureşti etc.

(sursa)

11 Comments

 1. Răspunde

  Personal, pentru mine este o veste care inseamna multi bani. Am vandut multe like-uri la diferite pagini, dar si acum, cerere exista, inca foarte mare. Asa face si Facebook, doar ca ei vor sa castige. Cunosc cazuri in care like-urile cumparate de la facebook nu au avut acelasi impact cu cele cumparate de la alte persoane, care sa nu aiba legatura cu facebook.

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Din cate stiu eu, atunci cand alegi sa te promovezi trebuie sa ai mare grija la targetul pe care il setezi. Sunt curios ce iti pot aduce niste persoane “gata cumparate” la pachet in plus la pagina de Facebook, iar daca chiar fac bine, nu se poate pune in balanta cu raul cauzat.

 2. Răspunde

  E manevra mare decat sa cumperi like-uri sau publicitate pe facebook mai lipsa. Pierdere de bani…

   • Răspunde

    Gresit, google adwords este cea mai tare unealta in ati promova brandul…daca ai resurse.Totul acolo este targhetat si iti trimite exact ce trebuie.

 3. Răspunde

  Asta e. Nu o să se mai laude Udrea şi Iohannis c-au strâns peste noapte 200.000 like-uri la pagina de facebook.

 4. Răspunde

  Eu am cumparat like-uri de la anumite persoane, nu aveam nici un avantaj. Uneori e mai bine sa ai 50 de like-uri reale, decat 5000 false.

 5. Răspunde

  Aici este vorba de gaura in care intra Facebook deoarece din ce stiu eu se poate cumpara un anumit numar de like sau publicitate la Facebook. Ei vor sa interzica pentru ca nu le mai merg lor vanzarile ! Normal ca omu alege ce e mai ieftin nu ce e mai scump !

 6. Răspunde

  Eu inca am 6dolari datorie la FB de cand am luat like-uri. 😀 si nici nu intentionez sa-i dau vreodata.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *