Avem nevoie de un ebook reader in zilele noastre?

Chiar acum m-am uitat în bibliotecă în căutarea unei cărţi, însă din greşeală am dat peste alta pe care am început să o citesc acum mai bine de două luni, cartea nu am reuşit nici în clipa de faţă să o citesc. Am scris despre ea aici pe blog, însă nu acesta este subiectul, dar din cauza ei am ajuns aici.

Mă gândesc tot mai serios să-mi cumpăr un ebook reader pentru a citi mai uşor unele cărţi. Adică, e mult mai uşor să cari după tine o bucăţică de plastic de aproape 170 de grame decât 3-4 cărţi care pe lângă greutate ocupă şi mai mult spaţiu. Nu ştiu de ce, dar mi s-a stârnit foarte mult interesul faţă de o asemenea invenţie. Totuşi, sunt puţin în dilemă cu această treabă, nu de altceva, dar nu vreau să fac o investiţie în ceva fără rost.

Trecând pe lângă toate aceste lucruri, m-am uitat la eMag la eBook Reader Kindle de 6″, care costă undeva pe la 340 de lei. E destul de uşoară, are un ecran foarte diferit faţă de cel al tabletelor, din câte scrie la descriere, şi din ce review-uri video am vizionat, se pare că nu deranjează ochilor chiar şi după o expunere îndelungată. Ecranul zic că este destul de mare, cam ca o carte normală, textul se poate mării sau micşora şi are memorie destulă pentru a stoca atâtea cărţi câte poţi citi într-o viaţă.

Cam asta ar fi coperta cărţii, însă, pe lângă cei 340 de lei se mai adaugă şi banii daţi pe cărţile electronice, care şi acelea costă, sunt întradevăr şi gratuite, dar într-un număr restrâns, iar o carte ceva mai bună este şi pe bani.

Şi pe lângă toate acestea, nu ştiu dacă sunt foarte multe cărţi în format electronic, dar asta nu cred că este o problemă foarte gravă, cu timpul oricum vor apărea multe altele.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *