Sa nu fie Chrome OS chiar asa de negru pe cat se spunea?

Ţin să vă readuc aminte că acum ceva timp, anul ăsta chiar, mă lăudam că am trecut de la Windows, sătul fiind de ferestre, la ceva care era cu totul nou pentru mine, nu, nu la Mac, ci la Ubuntu.

Chrome OSArticolul acela îl puteţi accesa doar printr-o singură apăsare de buton aici, ba nu, aici. Sau hai să nu ne certăm, a treia-i cu noroc, aici e adresa.

Acum însă, după citirea articolului care m-a făcut să instalez la mai multe persoane Ubuntu, vă spun că am găsit ceva mult mai convenabil pentru mine. Poate nu şi pentru tine, însă eu nu m-aş mai dezlipi absolut deloc de Chrome OS, de ce s-o fac?

Cu ocazia colaborării cu Digipedia am reuşit, în cele din urmă, să-mi las amprenta pe un chromebook destul de drăguţel de la Samsung, iar el m-a făcut să nu mai am nevoie de nimic altceva.

Păi nici nu ştiu ce să zic despre el, atâtea s-au discutat încât îmi este greu să pălăvrăgesc ceva nou. În fine, aş putea face o scurtă listuță cu lucrurile care m-au făcut să renunţ şi la Ubuntu în favoarea Chrome OS, dar nu o voi face.

Simplu. Nu are rost. Şi ştii de ce? Pentru că eu, marele blogger, folosesc doar un amărât de browser, doar atât, iar în cazul de faţă, cel care trebuie să mă întreţină conectat la internet este bietul Chrome. Am renunţat chiar şi la Firefox pentru el, de asta acum îmi place aşa de mult un sistem de operare care se concentrează asupra lui.

Dar totuşi, hai să vă zic din nou, nu-i negru deloc să ai Chrome OS. Cel puţin pentru mine nu a fost deloc, am în casă un PC cu Windows 7 în dual boot cu Ubuntu, dar şi un laptop cu Windows 8. Şi ca să vă pun sare pe rană, de când cu chromebook-ul ăsta, n-am mai simţit nevoia să mă ating, nici de Ubuntu, nici de Windows.

Şi da, poţi face multe chestii pe un chromebook. Dar no, nu prea se merită, după părerea mea umilă, majoritatea au un preţ cam măricel pentru adevărata lor valoare.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *