Sa nu fie Chrome OS chiar asa de negru pe cat se spunea?

Ţin să vă readuc aminte că acum ceva timp, anul ăsta chiar, mă lăudam că am trecut de la Windows, sătul fiind de ferestre, la ceva care era cu totul nou pentru mine, nu, nu la Mac, ci la Ubuntu.

Chrome OSArticolul acela îl puteţi accesa doar printr-o singură apăsare de buton aici, ba nu, aici. Sau hai să nu ne certăm, a treia-i cu noroc, aici e adresa.

Acum însă, după citirea articolului care m-a făcut să instalez la mai multe persoane Ubuntu, vă spun că am găsit ceva mult mai convenabil pentru mine. Poate nu şi pentru tine, însă eu nu m-aş mai dezlipi absolut deloc de Chrome OS, de ce s-o fac?

Cu ocazia colaborării cu Digipedia am reuşit, în cele din urmă, să-mi las amprenta pe un chromebook destul de drăguţel de la Samsung, iar el m-a făcut să nu mai am nevoie de nimic altceva.

Păi nici nu ştiu ce să zic despre el, atâtea s-au discutat încât îmi este greu să pălăvrăgesc ceva nou. În fine, aş putea face o scurtă listuță cu lucrurile care m-au făcut să renunţ şi la Ubuntu în favoarea Chrome OS, dar nu o voi face.

Simplu. Nu are rost. Şi ştii de ce? Pentru că eu, marele blogger, folosesc doar un amărât de browser, doar atât, iar în cazul de faţă, cel care trebuie să mă întreţină conectat la internet este bietul Chrome. Am renunţat chiar şi la Firefox pentru el, de asta acum îmi place aşa de mult un sistem de operare care se concentrează asupra lui.

Dar totuşi, hai să vă zic din nou, nu-i negru deloc să ai Chrome OS. Cel puţin pentru mine nu a fost deloc, am în casă un PC cu Windows 7 în dual boot cu Ubuntu, dar şi un laptop cu Windows 8. Şi ca să vă pun sare pe rană, de când cu chromebook-ul ăsta, n-am mai simţit nevoia să mă ating, nici de Ubuntu, nici de Windows.

Şi da, poţi face multe chestii pe un chromebook. Dar no, nu prea se merită, după părerea mea umilă, majoritatea au un preţ cam măricel pentru adevărata lor valoare.

11 Comments

 1. Adi

  Răspunde

  Si eu ma gandeam sa imi cumpar unul pe viitor. Tu cat ai dat pe el si ce te nemultumeste?

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Am dat niste articole, si voi mai da o perioada de timp.

   Ce ma nemultumeste? Cam nimic, pentru ca mi se potriveste perfect. Poate singura problema este ca nu mergea prea bine pe YT la rezolutia maxima, dar nu sunt eu foarte pretentios la asemenea lucruri. 🙂

   • Adi

    Răspunde

    Nu ne-ai spus pretul, daca e confidential te astept pe Facebook cu un mesaj si cu un link catre model, daca se poate.

    • Luci Florescu

     Răspunde

     La vremea lui a fost 250 de dolari.

 2. N-avem nume

  Răspunde

  Auzi nea. Zi-mi si tu, cat tine bateria la dracia asta?

  • Luci Florescu

   Răspunde

   De tinut tine. Crede-ma pe cuvant, niciodata nu am fost atent sa vad cam cat. In orice caz, cam 4-5 ore, chiar mai mult.

    • Luci Florescu

     Răspunde

     Doar wifi. Insa pot sa folosesc un modem de la Vodafone daca nu am acoperire.

 3. Răspunde

  No ce pot sa zic decat mult succes. Eu raman pe Ubuntu :))

 4. Răspunde

  Am si eu un Chromebook Toshiba de vreo 6 luni si sunt extrem de multumit.

  Ecran de 13″, poti face orice merge si pe Chrome din Windows, mai putin Java.

  Bateria tine 8 ore si cred ca merita toti banii (~1000 lei).

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Am verificat si eu acum cat tine bateria, si sunt cateva minute peste 6 ore. Chiar sunt multumit, asta cred ca este un mare avantaj al lor.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *