Sa fim altfel

petrosaniMâine e și ultima zi din minunata săptămână altfel, care ar trebui să fie cu adevărat altfel, distractivă și plină de entuziasm. Din păcate nimic nu a fost așa, am avut o serie de activități foarte plictisitoare care chiar nu ajută la nimic și nu le văd rostul, am să fac o scurtă prezentare, nu cred că interesează pe nimeni asta, scriu doar să vedeți și voi ce frumos a fost, oricum va rămâne scris și pentru la anul, să văd dacă există mari schimbări.

Luni: -am avut un concurs și nu am putut fi prezent, în această zi am reușit să strâng 7 absențe, timp în care colegii mei au stat la școală 3 ore, dar asta nu-i problema mea.

Marți: -a venit un domn de la Allianz Țiriac, care pretindea că are funcția de manager în relații sau ceva asemănător. O treabă foarte bună, a explicat foarte bine cum stă treaba cu asigurările și așa mai departe, dar mi să părut foarte ciudat cum ne explica despre asigurarea la casă, dacă facem o asigurare la casă putem câștiga prin tragerea la sorți nu știu câte mii de euro, eu încă nici acum nu am înțeles de ce ne-ar explica el așa ceva, avem 16 ani marea majoritate, bănuiesc că nu avem o casă la care să plătim noi asigurarea. Încă o fază tare este că ne putem angaja la ei, ne îndemnă să alegem cu încredere această treabă, să nu stăm pe gânduri, dar la fel, pentru a lucra la ei trebuie să ai 18 ani împliniți și diplomă de bacalaureat, care noi cu puțin noroc o obținem abia peste 2 ani.

Miercuri: -a treia zi a fost cu adevărat cea mai penibilă, am fost plimbați printr-un hotel cu gândul “de a vedea cum se lucrează”, în fine, cred că toți de acolo știm cu se lucrează în așa ceva, sau cel puțin așa ar trebui, oricum primește clar insigna de ziua penibilă, până și angajații de acolo râdeau de noi.

Joi: -ziua de astăzi a fost cum a fost, am avut o conferință în care au fost invitați 3 autori contemporani, această conferința a fost organizată cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la moartea lui Nichita Stănescu.

Vineri: -urmează să văd mâine cum se va desfășura această zi, avem programată o excursie la Timișoara, nu știu dacă voi avea timp să scriu mâine despre această zi, dacă nu cu siguranță voi veni sâmbătă cu un articol acordat acestei zi.

Vouă cum vi sa părut această săptămână? Celorlalți care nu mai sunteți la școala generală/liceu, cum vi sa părut această săptămână din exterior?

(Sursa img:cronicavj.ro)

19 Comments

 1. Răspunde

  Cred că la mine astenia de primăvară e vinovată sau “di vină”, pentru starea pe care am avut-o săptămâna asta 😉 Schimbările astea bruste, ba plouă, ba iese soarele, se încălzeşte o zi apoi iar se răcoreşte… m-au cam “dat peste cap”…

  • Răspunde

   Si pe mine m-a afectat putin vremea asta, am venit ieri pe jos pe o ploaie cam urata, si am avut noroc si de masini multe pe drum 😀

 2. Răspunde

  Cel mai bun lucru care mi s-a intamplat saptamana asta a fost sa decid ca azi si maine sa stau acasa pentru ca la scoala ma duceam degeaba. Tu macar ai avut niste activitati, dar eu nu faceam nimic decat sa stau in scoala aia…

 3. Răspunde

  Ohoho, dar cate activitati? 7 absente? Se pun absente in catalog? Eu stiam ca nu, se pare ca am fost dezinformata.
  Saptamana mea a fost minunata, mai ales ca autobuzele au fost mai goale si pentru mine asta conteaza enorm. Transportul in comun poate fi un factor de stres in orasul meu. 🙁 In plus a plouat mult, am facut poze, m-am odihnit, am respirat aerul curat al primaverii. Iubesc acest anotimp…mi-e teama de venirea caniculei. 🙁

  • Răspunde

   Si eu sitam ca nu se pun absente, dar am aflat si eu cand m-a sunt un coleg si mi-a spus ca am de acum 7 absente :))
   Nici nu vreau sa ma gandesc la temperaturile acelea ridicate, cel mai bine e pe la 20-23 de grade, dar nu pot uita si diminetile racoroase de vara 😀

 4. Răspunde

  Tu te plangi ca nu ai avut parte de activitati? :)). Eu la profilul meu mai am scoala pana in mai cand dau examenul pentru diploma de MECANIC AUTO (GG) :)) , si acum de saptamana asta altfel ni sa zis ca suntem lasati sa facem conducere (noi facem scoala de soferi in cadrul scolii auto), nu am fost eu foarte happy ca nu mai am multe ore de facut da nu era problema, ma adaptam, decat sa stau la scoala fara motiv, insa norocul a dat peste noi iar, nu avem motorina :)) . Saptamana Altfel, chiar a fost altfel 😀 .

 5. Răspunde

  La mine a fost o saptamana foarte interesanta.
  Luni am fost la un fel de dezbater la care au fost invitati seful politiei din oras, un medic, un preot, un muzeograf, un jurnalist si profesor si au vorbit despre meseria lor, iar apoi am vazut un documentar despre comunismul in Romania.

  Marti am stat degeaba aproape doua ore (am stat pe internet), am dat un concurs la matematica, am mers sa asist la un meci de baschet intre echipa liceului si “veteranii” liceului, apoi am mers la un adapost de caini.

  Miercuri am fost la un spectacol cu traditii din zona, organizat de elevi si mai era programat un concurs de sah, dar nu am mai mers.

  Joi (azi) am fost la o dezbatere pe temele “Omul Cameleon” si “A fi diferit, o binecuvantare, nu o calamitate”.

  Vineri este programat un program de ecologizare, dar a fost anuntata vreme proasta (de aprox. 3 zile ploua aproape fara oprire) si cred ca stau acasa. Si au mai fost organizate diferite activitati de catre catre salvamont: via-ferrata, tiroliana, etc. Daca ploua, s-ar putea sa fie anulate si acestea.

 6. Răspunde

  a fost o saptamana ok.. prin simplul fapt ca nu prea m’am dus 😀

 7. Răspunde

  Luni- pregatire la romana pana iti iese pe nas.
  Marti- simulare la desen. stai 6 ore, si te intorci acasa la ora 4 p.m, frant de oboseala.
  Miercuri- simulare la pictura. adormeam la sevalet.
  Joi- nu m-am dus 😐
  Vineri- n-am avut chef…

 8. Răspunde

  voi sunteti altfel, fata de generatia mea… noi n-am prins “saptamana altfel” :(.

 9. Răspunde

  Săptămâna aceasta, eu am „sărbătorit” Zilele Facultății. Deși cursurile s-au ținut în mod normal, pe lângă ele, au fost organizate o serie de workshopuri, dezbateri publice pe diverse teme, activități recreativ-instructive în domeniu. A fost frumos. Am participat la o prezentare a Terapiei asistate de animale, la un workshop ,,To be or not to be a psychopat” și la o prelegere despre autism (care era de fapt cursul nostru normal, dar a fost cu ușile deschise pentru oricine a dorit să participe) – astea mi-au plăcut 😀
  Au fost organizate și altele, poate mai interesante, dar nu am mai reușit să mă organizez cu timpul.

  Păcat că nu se profită de săptămâna aceasta pentru a mai scoate plictiseala din elevi (nu pentru a o adânci), pentru a organiza activități mai inedite, mai speciale pentru voi. Trebuie să se țină cont și de vârsta elevilor, totuși, dar și de interesele lor, în mod specific. Activitățile astea sunt decise la nivel de școală, nu? Adică fiecare școală cu ale ei. Se poate veni cu idei mai bune 😛

  • Răspunde

   Da, sunt decise la nivel de scoala de catre fiecare in parte. Pacat totusi ca mai marii scolii decid ce activitati vor fi alese in aceasta saptamana, unde se merge si asa mai departe. Noi aveam pregatita o excursie la Rosia Montana, cu greu am reusit sa schimbam ruta asta, cu greu pentru ca nimeni nu mai dorea sa mearga.

   Iar activitatile pe care le-am avut nu s-au potrivit perfect cu varsta pe care o avem, putea foarte bine sa vina cineva sa aduca ceva cu oferte de munca pentru liceeni, dar nu, la noi vin toti cu oferte pentru cei de peste 18 ani, asta e pierdere curata de timp.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *