Router UPC

Am realizat tocmai astăzi câte idei preconcepute mi-au intrat în minte din vorbele cu diverşi oameni. Un exemplu banal poate fi acesta cu router-ul de la UPC.

Am avut şi o perioadă de absenţă din online în momentul când la mine acasă s-a făcut migrarea de la Romtelecom la UPC. Pe vremea când internetul venea de la Romtelecom, aveam un router care-şi făcea treaba excepţional de bine, şi pe lângă asta, mai era şi aspectuos. Era în formă de ramă foto, şi, era familia acolo-n poză. Deci da, chiar era super. La capitolul acesta bate router-ul de la UPC.

Încă nu veniseră tipii de la UPC să se instaleze cu super cablul lor din fibră. Şi pe atunci îmi tot zicea cineva că modemul care va veni este de o calitate foarte nasoală. Adică se strică repede şi nu ar da un randament foarte mare. Şi eu ca neştiutor am luat toată povestea asta de bună. Şi aşa a rămas, şi la fel cum eu învăţ ceva nou, dau mai departe la toată lumea, să ştie să-şi cumpere modem.

Dar, în cele din urmă. S-a adeverit că treaba nu este aşa, modemul se descurcă excepţional în condiţii grele. Adică este conectat la PC, Smart TV, şi aproape permanent conectat prin WiFi cu 3 telefoane. Şi n-au existat probleme. Excelent.

Dacă ar fi să recomand un modem, acesta ar fi unul, şi chiar mă bucur acum de el.

11 Comments

 1. Alin Dascalu

  Răspunde

  Parerea mea este ca nu conteaza aspectul.

  Despre routerle wireless de la UPC am o parere foarte proasta.
  La primul contact cu UPC am avut un asemenea roter, era fabricat de CISCO pot spune ca eram foarte entuziasmat ca am un CISCO, insa cand am intrat in contact cu el … mi-a venit sa-l arunc pe geam.
  Era incredibil primeam cate un down la fiecare 15- 20 (s) de utilizare, iar conectarea inapoi la retea se in 2-3 minute.
  Acum depinde si de model … poate au reparat probelma.

  Ce model detii?

  • daniel

   Răspunde

   Salut am venit de curand din Italia dar nu pot sa ma leg de reteaua de la upc prin cablu cerandu-mi coduri ceva de genul nasca de retea sau alte de genul? Tu cum ai rezolvat problema? In Italia se lega automat si fara probleme,multumesc ,anticipat.

   • Răspunde

    Salut! Pai nu este tocmai o problema, trebuie sa vina neaparat cei de la UPC sa faca anumite setari la modem si sa introduca acele parole.

 2. Răspunde

  Mie nu mi se mai conecteaza tableta, nu stiu daca routerul e de vina.

  • Răspunde

   Ai incercat si cu altceva? Si telefonul meu mai sufera uneori din cauza asta, dar decat pe el, restul merg super ok.

 3. Răspunde

  Eu nu mi-as da routerul pentru cel de la o firma sau alta…am incredere ca e mai ok 😀

  • Răspunde

   Routerele de la UPC sunt chiar foarte decente … net superioare celor entry-level pe care le gasesti la producatori! Primele modele au fost Cisco acum au adus Technicolor … adica din cel care are si Lucian. Am fost putin cam reticient la inceput … pana cand cele doua pe care le am s’au dovedit a se descurca mai mult decat impecabil in orice conditii l’am folosit si har domnului ca la munca tine cate 10-15 conexiuni mixte (cablu plus WiFi). Cireasa de pe tort este ca routerul de la Tehnicolor este defapt si un server DLNA in totalitate compatibil cu standardul DLNA 1.5 Digital Multimedia Server … adica teoretic ar putea fi folosit ca NAS daca atasezi la portul USB un HDD extern. Inca nu am incercat sa il setez in acest sens … din cele citite cica la unele este dezactivata din firmware optiunea … cand nu o sa am ce face si imi gasesc timp o sa incerc sa vad daca merge by default sau trebuie un haking ceva. 😀

   In concluzie … nu vad la ce sa cheltuiesti inutil cateva milioane bune pentru a iti cumpara un router atata vreme cat asta iti este oferit gratuit si calitatea este una foarte buna.

 4. Răspunde

  L-am testat si eu cat timp am avut upc si chiar nu au fost probleme. Probleme au aparut la pachetul tv, tocmai din acest motiv am si renuntat la ei.

 5. Donic

  Răspunde

  Sunt varza upc rau de tot, varza incep sa devina toti providerii de internet de pe la noi, pe 123moviespad.com ma uit la filme destul de bine pe telefon cu 3 si 4g.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *