Guest Post: Review iPod Shuffle

Să începem cu începutul. Eu sunt inculpatul care a câştigat iPod-ul de la concursul organizat de Namebox şi şeful blogului ăsta, Lucian.

Premiul a intrat într-un sfârşit în posesia mea, însă până la mine a fost drum lung, oricum a ajuns relativ repede şi ţin să subliniez că stuff-ul namebox este foarte activ, chiar şi la 7 dimineaţa am trimis un e-mail cu nişte date personale şi la două minute mi-a venit raspuns, jos pălăria pentru ei.

Ţin să precizez că este primul gadget marca Apple pe care îl deţin, nu am fost niciodată fan Apple, le-am categorisit din start ca fiind nişte device-uri pentru fiţoşi şi nu îşi merită banii. Aşa e când judeci fără să testezi, atingi, vezi cu ochii tăi.

Iniţial, când l-am văzut cât de mic este, am simţit aşa o mică atracţie pentru el, eram curios să văd ce se poate afla într-o cutie aşa mică, speram măcar să se audă bine, de fapt la mai mult de atât nu mă aşteptam să facă ţinând cont de dimensiuni, abia dacă acoperă patru taste de la tastatură.

Ipod Shuffle 2gb

Acum să încep cu laudele la adresa lui. Pachetul include iPod-ul propriu zis, căştile asupra cărora o să revin şi cablul de transfer.

Ipod Shuffle 2gb

Spuneam de căşti, iPod-ul folosit cu aceste căşti redau un sunet foarte clar, căştile astea sunt pe departe cele mai bune pe care le-am avut până acum, şi am avut câteva. Problema apare şi ea, se putea să nu fie şi o problemă? Nu îmi stă în fire să spun că totul este perfect. Am testat iPod-ul şi cu o pereche de căşti ce aveau cauciuc intrauricular, renumitele dopuri care izolează mult mai bine iar linia de bass se aude şi ea ceva mai tare. În urma micului test am ajuns la concluzia că dacă mai fac un mic upgrade calitatea sunetului va fi şi mai bună. Acesta este singurul, dar singurul minus pe care am putut să îl găsesc, şi m-am străduit mult.

Revenind puţin şi la cutiuţa care redă muzica, aceea mică de la care nu aveam eu aşteptări prea mari, pe lângă sunetul foarte bun pe care îl redă m-a surprins şi cu micile ei funcţii, care chiar funcţionează. Butonul de Voice Over, un buton excepţional, îl apeşi o dată şi o damă cu o voce sexy îţi spune ce melodie rulează la acel moment, îl apeşi în mod repetat de două ori, îţi spune câtă baterie mai are, şi dacă îl apeşi mai lung îţi spune în ce playlist este melodia pe care o asculţi. Nici măcar nu e pretenţios acest Voice Over, orice melodie fie ea cumpărată sau piratată este comunicată de Voice Over.

Acum mai este şi funcţia de Shuffle, dacă vrei să asculţi un anumit gen de muzică şi configurezi corect informaţiile despre melodii prin aplicaţia iTunes (doar cu ea poţi adăuga melodii), micul device o să te surprindă şi o să-ţi selecteze melodiile pe care le vrei tu, singur singurel.

Şi mai e şi autonomia, el se laudă că ţine 15 ore, dar minte, minte cu neruşinare, 17 ore mi-a cântat încontinuu, l-am uitat pornit şi a doua zi când l-am luat el cânta, la verificarea bateriei spunea Battery Low dar încă mai ducea puţin.

Nu ştiu ce aş mai putea să spun despre el, nu comentez preţul, la eMAG este undeva la 250 Ron, iniţial eu am zis că e piperat, dar nu e, la cum funcţionează şi la dimensiunile lui sunt de părere că îşi merită preţul, nu te chinui cu el prin buzunare să îi prinzi conectorul de la căşti strâmb în buzunar să se rupă, îl ataşezi elegant cu clema din spate la îmbrăcăminte şi nu ai niciun stres.

În final, ţin să le mulţumesc atât lui Lucian cât si echipei Namebox pentru concurs şi acesta fiind primul Guest Post de pe acest blog sper să fie cu noroc. 🙂

Rusu Silviu este unul dintre comentatorii frecvenţi de pe acest blog, are la activ un blog de muzică care nu prea mai funcţionează, iar în perioada următoare poate se va alătura şi el blogosferei cu un nou proiect.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *