Review cu Nexus 10

Nexus 10

Deja am ajuns la a patra tabletă trimisă în teste de evoMAG, acum însă am primit în teste o tabletă de 10″, cea mai mare care a ajuns până acum la mine. Asemănător am mai testat şi Nexus 7, această tabletă mi-a rămas pe suflet, dar nici de aceasta nu mă pot plânge, marea diferenţă dintre ele este chiar configuraţia lor, una fiind realizată de Asus iar a doua de Samsung.

Nexus 10 pare a fi cea mai bună tabletă care rulează pe Android, fiind foarte puţine tablete care ar putea concura la acest aspect. Are un procesor cu două nuclee care rulează la frecvenţa de 1,7 GHz, 2 GB memorie RAM, iar această tabletă vine cu două versiuni, una având spaţiul de stocare de 16 GB şi respectiv 32 GB.

Prima dată când vine o tabletă la mine o testez pe YouTube, în acelaşi timp îmi dau seama şi de calitatea imaginii cât şi a sunetului. Referitor la imagine, are o rezolute de 2560 x 1600, dar un contrast mai scăzut decât alte tablete şi telefoane. Acest aspect nu este foarte sesizabil, însă, imaginea mi se mare mai de calitate decât cea de pe iPad. Referitor la sunet, este cel mai curat şi puternic pe care l-am auzit până acum la o tabletă, are două difuzoare, unul în stânga respectiv dreapta, nu ştiu cum au reuşit cei de la Samsung, dar sunetul iese cu un efect foarte fain.

Are atât camera frontală cât şi secundară, nu mi se par că ar fi foarte bune. Am încercat să fac câteva fotografii, însă la o sursă de lumină scăzută pozele ies în ceaţă, asta în ciuda faptului că tableta are şi un bliţ încorporat. La lumină situaţia se schimbă puţin, însă nu foarte mult, se vede şi acolo o imagine mai neclară.

În rest, tableta rulează foarte bine, se poate lucra multitasking uşor, se încălzeşte foarte puţin. Am încercat pe această tabletă foarte multe jocuri şi aplicaţii, nu am avut probleme la nici măcar una dintre ele. Se pare că este de calitate la acest aspect, adică odată cumpărată nu vor apărea probleme din pricina sistemului. Că tot veni vorba de sistem, rulează versiunea de Android 4.2 (Jelly Bean), şi totodată va primi şi următoarele actualizări.

Plusuri:
-ecran foarte bun
-sunet de calitate

Minusuri:
-aplicaţile sunt mai ciudate din cauza mărimii
-unele imagini sunt pixelate tot din cauza mărimii

nexus10

Per total sunt mulţumit de această tabletă, dar nu aş cumpăra una din motive simple. Nu îmi place pentru că este foarte mare, mie mi se pare uşor incomod să mergi cu ditamai ecranul după tine, personal m-aş mulţumi cu una ca Nexus 7, mai mică şi mai compactă. Dar dacă acest aspect nu va deranjează sau chiar căutaţi o tabletă de dimensiuni mai mari, Nexus 10 este una potrivită.

 

13 Comments

 1. Răspunde

  Mie nu imi place caci este mare. Cele de 7″ au intr-adevar succes.
  PS. Cum de primesti produse in teste?

 2. Răspunde

  Exact din cauza dimensiunii aș prefera un Nexus 10.

  Oricum am telefonul cu mine tot timpul (4.7 inci) deci un ecran de 10 inci mi-ar permite să fac muncă mai serioasă. Cele cu ecran de 7 inci sunt bune doar pentru distracție dar dacă vrei să mai și muncești ceva…

 3. Răspunde

  ai ajuns la aceeasi concluzie cu mine… dar nu inteleg cu sunetul, posibil ca sa fi fost din cauza calitatii filmelor vizionate de mine, insa chiar ziceam ca desi e stereo era mai bun cel de la nexus 7. Ciudat…dar la castile personale auzeam bine.

 4. Răspunde

  Nu m-au deranjat niciodata dimensiunile tabletelor. Eu le prefer pe cele cu ecranul mai mare. Mi se par mai usor de folosit si mai serioase.
  Specificatiile par in regula, din multe perspective, iar cu aplicatiile ciudate cred ca se poate rezolva cu un launcher. Din punctul meu de vedere, singurul inconvenient este pretul. Banii platiti pot fi folositi pentru achizitionarea unui laptop decent sau a unui notebook, asa ca personal, nu as cumpara aceasta tableta, deoarece as avea optiuni mai bune.

 5. Răspunde

  sunt indvidios pe cei care primesc fel si fel de tablete,telefoane si altele in teste si eu nu :))

 6. Răspunde

  Eu in loc de tableta as prefera un telefon mai bun..poate un Note 2 si gata…tableta nu isi mai are rostul!

  • Răspunde

   Iti cumperi un Samsung Galaxy Mega care are ecranul de 6.3″ si nu iti mai trebuie nimic.

 7. Răspunde

  Am avut si eu aceasta tableta, am ramas uimit de ea deoarece are un ecran foarte mare si pretul e destul de ok. Pacat ca am primito doar pentru cateva zile de la un magazin local.

 8. Răspunde

  Nu am testat 10-le insa m-am jucat cu Nexus 7 si chiar mi-a placut. Urmeaza sa o si cumpar 🙂

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *