Review cu Lumia 920

nokia lumia 920Zilele trecute am avut norocul să pun pentru prima dată mâna pe un telefon cu Windows 8, după cum v-aţi obişnuit deja, tot primit în teste de către evoMAG. Pentru curioşi, să fiu mai direct de data aceasta, telefonul nu m-a surprins într-un fel anume cum a reuşit spre exemplu Nexus 4, dar totodată la această treabă vorbim de firme diferite şi sisteme de operare la fel de distincte din toate punctele de vedere. Aici mă refer la Nokia Lumia 920.

Prima dată când am deschis cutia am rămas foarte fericit, de mult timp nu am mai văzut aşa ceva într-o cutie, cred că a trecut ceva timp. Este vorba de căşti, care se asortează de minune cu designul şi culoarea telefonului, la fel, cutia nu m-a impresionat, fiind una simplă cu o imagine pe partea frontală, în interior mai găsindu-se ghidul de utilizare, încărcătorul, cablul de date şi garanţia acestuia.

Design-ul telefonului este unul clasic, realizat din policarbonat, este un plastic de nivel superior, mult mai bun decât cel obişnuit. Ecranul vine cu Gorilla Glass 2, care are o rezoluţie de 768 x 1280. De când am pus prima dată mâna pe el am sesizat că este mai greu decât un smartphone obişnuit şi foarte gros de altfel, eu zic că Nokia numai astfel de telefoane scot, să poată omul să-l ţină-n mână. Personal, eu am optat întotdeauna pe un telefon cât mai subţire şi uşor. Referitor la ecran, nu este unul cu care se poate mândrii un telefon de asemenea calibru, spun asta pentru că nu are o luminozitate foarte mare şi un contrast foarte bun, chiar pot să-l compar cu nişte telefoane mai slabe, care la acest punct de vedere întrec Lumia 920. Dar să lăsăm această treabă la o parte, ecranul este foarte tactil şi de o sensibilitate foarte ridicată, se poate manevra chiar şi cu mănuşa.

Sunetul este unul bun şi foarte puternic pentru un smartphone, Nokia întotdeauna a stat bine la acest capitol, însă pe la nivelul cel mai ridicat calitatea sunetului nu mai este la fel de bună, la un nivel mediu spre ridicat telefonul are un randament foarte bun.

În cele din urmă, am ajuns şi la capitolul la care acest telefon excelează, camera de fotografiat. Având o rezoluţie de 8 MP care redă nişte culori foarte bune, poate că această camera cu sistemul PureView face printre cele mai tari poze pentru un telefon mobil. Am făcut poze şi la luminozitate scăzută, dar asta nu a afectat, fotografia a ieşit perfectă. Lumia 920 poate fi numit şi un aparat de fotografiat, dar la banii aceştia se poate cumpăra lejer un DSLR.Nokia Lumia 920

Windows Phone 8 seamănă izbitor de mult cu varianta desktop, acesta având cam acelaşi stil, nu există mari diferenţe. Pe pagina principală se pot adăuga diferite iconiţe de la aplicaţiile instalate, de asemenea acestea se pot modifica în funcţie de necesităţi. Referitor la aplicaţii, sunt foarte puţine în comparaţie cu cele de pe Android şi iOS, însă pot să-i felicit pe cei de la Nokia pentru că au norocul de a avea un număr mai mare de aplicaţii faţă de celelalte platforme mobile care rulează acest sistem, toate acestea datorându-se bătrânului sistem, Symbian.

Da, nu am mai menţionat prezenţa programelor Office şi One Note, de asemenea, reprezintă câteva avantaje ale sistemului de operare creat de Microsoft. Se spune despre acest telefon că ar fi unul de domeniul office, însă eu nu pot afirma această treabă, de multe ori îmi este foarte greu să copiez anumite texte şi a le lipi altundeva, la acest capitol mai trebuie foarte mult lucrat.

În concluzie, Lumia 920 vine cu una dintre cele mai bune camere foto existente pe un smartphone, o configuraţie hardware de top şi Windows 8. După părerea mea, acest telefon dacă era trecut pe un alt sistem de operare făcea mult mai mult, dar aici totul depinde doar de cei de la Nokia. Pentru ce face acest telefon, preţul mi se pare puţin cam ridicat, în jurul sumei de 2400 lei pentru varianta cu 32 de GB.

nokia lumia

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *