Regretul timpului

Cu cât înaintăm prin viaţă observăm câte greşeli am făcut în trecut, cât timp irosit fără a avea foarte multe realizări. Începem o activitate într-un anumit domeniu, ne perfecţionăm şi ajungem foarte sus, asta datorită şi talentului care probabil a fost descoperit mai târziu decât ar fi trebuit, ajungem să fim foarte cunoscuţi din pricina domeniului ales şi prestanteti pe care o avem, dar la aceste bucurii intervine de multe ori o dezamăgire, timpul pierdut.

 Acum vorbesc din mai multe exemple auzite la mai multe persoane, într-un fel sau altul mă regăsesc şi eu în ele şi cel mai sigur foarte mulţi dintre noi. După ce ai ajuns sus şi la un nivel foarte ridicat, poate că nu te-ai fi gândit vreodată să ajungi aşa sus, te gândeşti ce era dacă îţi începeai activitatea cu mult mai devreme, adică cu 2-3 ani mai repede. Un exemplu real este cazul unui fotbalist român, este încă în activitate, a jucat la echipa naţională, a trecut la echipe mari din România, Portugalia iar în momentul de faţa evoluează în Spania, respectivul jucător şi-a început cariera la 13 ani, iar pe la acea vârstă majoritatea celor care practicau acel sport şi o făceau de pe la 5-6 ani aveau un plus faţă de jucătorul nostru. Dar prin multă munca şi talent a reuşit să depăşească majoritatea celor de vârsta lui şi ajungând la nivelul actual, dar oare cum era cariera lui dacă începea ca aproape orice fotbalist la vârsta de 5-6 ani?

 Voi aveţi astfel de regrete şi dezamăgiri din trecut din pricina timpului?

11 Comments

 1. Mary

  Răspunde

  Cand iti doresti o realizare in viata, prin munca, nu-i niciodata prea tarziu.

  • Răspunde

   Adevarat, dar totusi te gandesti ca ai fi putut sa fi mult mai sus daca incepeai mai din timp.

 2. Răspunde

  Da uneori am si eu astfel de regrete dar asta e, un sunt fund un pas inainte:)

 3. Răspunde

  Mai nasol e sa vezi cum trece timpul si sa realizezi ca nu prea ai facut nimic notabil in viata , pana acum .

 4. Răspunde

  Cred că nu există om fără astfel de regrete, dar trebuie să lupţi…vine şi momentul în care se vor vedea roadele muncii.

 5. Gabriel Dosha

  Răspunde

  Important e sa ramanem cu niste amintiri, restul se duc…

 6. Răspunde

  este totusi destul de greu sa incepi la o varsta atat de inaintata , ai foarte mult de munca , dar daca asta iti doresti , trebuie sa induri .

 7. Răspunde

  Pana acum nu am regretat nimic, mi-a parut rau de unele decizii facute dar nimic atat de mult incat sa am regrete 🙂

  • Răspunde

   Inseamna ca ti-ai fructificat foarte bine timpul, felicitari!

 8. Răspunde

  sa stii ca viata de fotbalist nu e deloc usoara. am avut un coleg in clasa in scoala generala care le avea cu fotbalul si era nevoit sa aleaga. ori carte ori fotbal. multi fotbalisti nu au nici macar bac-ul luat si nu ma refer de cei care ajung sa joace la nivel inalt si foarte inalt.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *