Poti pleca oricand

M-am plictisit să vă ascult toată ziua problemele, chiar m-am săturat până peste cap…gata! Nu sunt foarte răbdător, nu sunt nici judecător nici omul care trebuie să dea întotdeauna sfatul potrivit. Am impresia că toată lumea are probleme, nu e o impresie chiar sunt probleme, dar fiecare le cunoaşte pe ale lui, nu trebuie împărtăşite tuturor. Am ajuns la concluzia că este la modă să ai multe probleme, nu de altceva, dar trebuie să avem cu ce ne lăuda, iar problemele sunt cel mai uşor de aruncat la înaintare.

Dar oare, problemele acestea nu sunt cauzate doar de noi? “Din cauza ţării am ajuns aici”, asta e cea mai bună replică, o aud adesea la oamenii trecuţi de 30 de ani, îmi dau sfaturi să părăsesc ţara că aici nu se poate nimic. Pe mine mă enervează foarte mult treaba aceasta, nu sunt mare patriot, dar eu poate vreau să rămân aici, poate aici vreau să demonstrez întregii ţări că aici se poate realiza oricine, întradevăr mai greu, dar se poate. Eu zic că de acum să nu ne mai plângem toată ziua de problemele legate de aşa ceva, părerea mea este că aceşti oameni sunt nişte laşi, iar cea mai mare realizare a lor este că nu au realizat nimic, asta pentru că după primul eşec au renunţat, dar şi pentru că nu doresc să facă o schimbare…

Dacă noi ne plângem de România, de cei din Africa ce să mai zicem?

13 Comments

 1. Răspunde

  Nici eu nu voi pleca din tara…daca vrei cu adevarat, gasesti si in Romania unde sa lucrezi.

 2. Răspunde

  Cea mai usoara metoda de a te eschiva este sa dai vina pe cel de langa tine sau pe toti. Este o chestie ce a inceput sa ne caracterizeze pe toti…nu ne omoram cu nimic dar vrem sa vina toate pe tava ca si cum ni s-ar cuveni.

 3. Răspunde

  Se gasesc locuri de munca super bine platite si in Romania dar pentru oameni muncitori si ambitiosi 🙂

 4. Răspunde

  Am scris si eu un articol mic fiind frustrat intr-o zi despre plangaciosii lu peste. Daca lumea ar face pe jumate pe cat vorbeste si se plange nu ar mai muri nimeni de foame. Da cu cat ai mai multe probleme cu atat ai mai multe scuze sa nu muncesti, sa nu iti bati capul si sa visezi la o lume mai buna. Dar visele nu sunt suficiente.

 5. Răspunde

  Nu… Orice teriotoriu de pe acest pamant e la fel de bun ca Romania. Ca oamenii care il conduc nu gandesc e alta problema. Noi putem sa scapam de probleme, nimic nu e imposibil, dar cum ai spus si tu, suntem lasi, nu vrem pentru ca ne e frica de oamenii care nu o sa ne sustina, probabil pentru ca o sa ne priveasca cu ochi rai. Romania nu are nici o legatura cu asa ceva, conducatorii ei o au.

 6. Răspunde

  Se poate si aici, nu stiu daca mai greu sau mai usor, dar se poate. Daca plecam cu totii, ce se alege de tara asta?? Chiar nimeni nu mai are nici un dram de patriotism?? Local, daca nu national…

 7. Răspunde

  Poate ca si din cauza tarii am ajuns aici , dar daca lumea nu vrea sa munceasca , ce vrea ? ce pretentii mai are ?

 8. Răspunde

  A fugii nu e o solutie, asta e clar. Eu cred ca se poate face si aici ceva, e nevoie de multa munca si cateva idei bune 🙂

 9. Răspunde

  Lucian, știi cum e cu noi, românii, suntem competitivi :). Dacă unul se plânge la altul că e răcit, celălalt spune că are cancer numai să fie mai presus :). Atât de evoluată e treaba cu plânsul :). Suntem experți mondiali.

 10. Răspunde

  Comparatia nu e chiar binevenita, e bine sa ne uitam la noi si atat, ca altfel dam in proverbul ala cu capra vecinului.

  Unii simt nevoia sa se descarce cand isi enunta problemele, acuma intrebarea e daca o fac din alt motiv sau chiar sa se destinda, sa se elibereze…

 11. Răspunde

  Eu sunt de părere că şi dacă ne plângem fără oprire de problemele pe care le avem, nu se întâmplă nimic în favoarea noastră, ci din contră. În loc să ne plângem de multele proble pe care le avem, am putea face ceva să le rezolvăm, nu să-i încărcăm şi pe alţii cu ele.

 12. Răspunde

  Dirtman a punctat bine. Probleme au multi si chiar daca le spun altora, fii sigur ca nimeni nu va sti cum stau treburile defapt. Trebuie sa treci printr-o situatie si dupa sa vorbesti de ea.

  O sa ajungi prin diferite locuri si o sa vezi cum se comporta romanii 🙂

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *