Poti deveni un star

Vorbeam acum câteva zile despre cum cotizează românul la diverse jocuri, cum se încasează sume colosale celor care s-au gândit că a face un joc online e o afacere. Astăzi totuși vin cu altceva, să vă prezint un joc de fotbal manager online, bazat pe browser. În acest joc țara noastră, România este una dintre fruntașele jocului, lăsând în fiecare an impresii frumoase, atât cu echipele naționale cât și cu cele de club. În acest joc s-a format o comunitate strânsă, o comunitate care poate face fericită o națiune, chiar dacă cea a lui Piti nu poate face nimic. Mai jos vă las cu o descriere a acestui joc făcută de GicムNegru, jucător în FootStar, vă invit să cunoașteți jocul.

Toţi fanii echipei de fotbal a României încă îşi amintesc cu mândrie că ţara noastră este campioana U18 şi U21. Cu greu se pot uita pasele mijlocaşului Cocorescu, şarjele atacantului Dobreanu sau apărarea de fier condusă de Ilian şi Voinicu. Iar şapca norocoasă pe care o trântea de pământ selecţionerul Cancea a intrat deja în istorie. Vasilică Cancea este astăzi selecţionerul naţionalei “mari” a României, o parte din tinerii care au luat aurul s-au alăturat veteranilor lotului şi împreună atacă cu şanse titlul mondial.

Pe lângă toate aceste performanţe la echipa naţională, nu trebuie să neglijăm echipele româneşti de club, care reuşesc în fiecare sezon să reprezinte România cu succes în fazele superioare ale Ligii Campionilor, Cupa Cupelor sau Cupa Uefa. Echipe ca în România, câştigătoare de trofee internaţionale sau finaliste, rar găseşti.

Nu aţi înţeles nimic? Şi totuşi este adevărat. Din păcate nu vorbim însă de fotbalul real, ci de cel virtual. România este una din puterile fotbalistice în FootStar, un joc online a cărei descriere spune totul: “FootStar este jocul în care tu eşti jucătorul”.

Ideea jocului este simplă: fiecare utilizator controlează un jucător de fotbal. Te antrenezi, îţi cauţi echipă, îţi negociezi salariul şi bonusurile, îţi cumperi echipament, haine “de fiţe”, casă, maşină şi avion, dai interviuri, iar dacă eşti bun poţi să ajungi campion mondial. Pentru cei ce se tem de vreu Naşu´ Sandu sau Mitică, trebuie spus că în FootStar este democraţie, preşedintele federaţiei este ales liber de către comunitate, iar dacă nu face performanţă oricând îl poate da jos o revoluţie. Toate acestea sunt gratuite, nu trebuie plătită nicio taxă.

În spatele fiecăruia dintre Cancea, Cocorescu, Dobreanu sau Nicut se găseşte câte un utilizator român. Împreună formează o comunitate unită şi activă, care sporeşte farmecul jocului. Forumul jocului e locul unde te întâlneşti cu vedetele şi începătorii primesc ajutor. Aici l-am găsit şi l-am întrebat câteva lucruri pe galonatul selecţioner al naţionalei Vasilică Cancea (mai nou zis Platini).

Jocul permite celor pasionaţi şi cariera de manager al propriei echipe, cu jocuri în campionat, în cupă, chiar în cupe continentale pentru cele mai bune echipe, sau simple amicaluri cu echipa celui mai bun prieten. Managerul negociază achiziţia jucătorilor, aşează echipa în teren, dă ordinele de joc, stabileşte schimbările, dar se ocupă şi de finanţele clubului şi de stadion. Faptul că fiecare jucător are în spate un utilizator face experienţa unică. Deşi la început, designerii au început să propună şi cariere alternative (sau complementare) celei de jucător sau manager: agent, proprietar de magazin, patron de ziar. Totul pentru a satisface cât mai multe gusturi.

Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă Footstar şi comunitate din România,vă lăsăm să vizionaţi următorul clip video: http://www.youtube.com/watch?v=6pqLJEr0Z_w

Încercaţi www.footstar.org şi cine ştie când vă veţi lăuda cu medalia de Campion Mondial sau câştigator al Ligii Campionilor.

Ce părere v-a lăsat jocul, comunitatea din spate și descrierea?

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *