Perlele de la BAC sunt inventate

Şi nu cred că sunt singurul care zice asta. Conform celor de la Ministerul Educaţiei Naţionale, profesorii care sunt desemnaţi să evalueze lucrările de la BAC au obligaţia de a nu divulga părţi din lucrările pe care le corectează.

Nu ştiu dacă cei care lucrează la ziarele importante de pe la noi ştiu lucrul de faţă, şi totuşi continuă să apară în continuare perle după fiecare examen. Să luăm un exemplu, pe 3 martie s-a dat proba la limba română, iar deja pe 4 era plin internetul cu perle de la simularea respectivă, păi cum, aşa repede? Rezultatele s-au dat după vreo 10 zile, dar perlele se cunoşteau deja.

Acum mai este o chestie care mă deranjează. Eu trebuie să ştiu foarte bine ce am făcut la simulare/BAC ca să pot face o contestaţie ulterior. Ai terminat de scris, ai predat lucrarea, ai semnat şi ai plecat. Gata, după predarea lucrării nu o vei mai vedea niciodată, plus că nu poţi păstra nici măcar ciorna. Păi eu dacă nu am posibilitatea de a îmi mai vedea încă o dată lucrarea, cum pot alţii să vadă lucrările noastre?

Asta aşa, că să cunoaşteţi cum stă treaba.

10 Comments

 1. Răspunde

  Prea mare coincidenta ca dupa fiecare examen sa apara imediat si perlele pe internet! Tind sa cred ca ai dreptate!

 2. Răspunde

  De obicei perlele astea raman in mintea profesorilor, se povestesc la clasa, se dau exemple, cel putin asa era pe vremea mea, apoi… se ducea vestea…

  • Răspunde

   Pai asa e si acum, doar ca apar mult mai repede pe internet. Chiar anul trecut era un “scandal”, cei de la Consiliul National al Elevilor au trimis un comunicat unei redactii online la care cereau mai multe dovezi cu privire la perlele care erau prezentate la ei pe site, iar daca nu vor primi, acestea vor fi considerate doar ca niste povesti amuzante. Si ce sa vezi? Crezi ca au primit raspuns?

 3. Răspunde

  Foarte plauzibila ideea.
  Oricum ar fi, unele sunt chiar amuzante!

 4. Răspunde

  Perlele sunt FALSE, dar exista! Presa de pe aceste perle castiga extrem de mult, sunt subiecte virale si fac trafic imens.

 5. Răspunde

  Desigur ca sunt false. Multe par totodata scrise de oameni care au cel putin 40 de ani. Pe mine nici nu ma amuza asa de tare pt ca deja dupa ce am citit un an doi la rand acelasi stil de Perle mi se par de acuma rasuflate si previzibile. Cred ca sunt poate utile doar ca de-stress momentan pt cei care lucreaza in invatamant si se chinuie de n-spe ani cu nervi creati de elevi recalcitranti, cu parinti de elevi cu tulburari de comportament, cu diverse directive absurde de la Min Invatamantului, cu salarii de mizerie, etc

 6. Răspunde

  Și cum rămânem cu profesorul care chiar a fotografiat o lucrare – ”o operă de artă”, iar apoi a dat și-un interviu. O fi și asta tot fals? 🙂 Probabil că cele mai multe dintre ele sunt false, dar gândește-te câte perle ai auzit tu de la colegii tăi, de-a lungul anilor de liceu… Iar de aici și până a ajunge pe net e doar un mic pas. 🙂

  • Răspunde

   Undeva este si un strop de adevar. Revenind la partea cu perlele colegilor mei, am auzit chiar foarte multe, dar niciodata nu au ajuns la nivelul celor care sunt publicate pe internet. Iar daca reies niste perle mai amuzante sunt doua situatii, ori este facuta la misto, ori varianta a doua, in care elevul improvizeaza ceva doar de dragul de a scrie ceva, la scoala ni se spune sa incercam sa scriem ceva chiar daca nu stim, iar daca nu cunosti un anumit element automat incepi sa mai bagi si din imaginatie. De cateva ori am experimentat si eu procedeul. Si din pacate multi nu se prind de asta.

   Update: Si da, mai exista si situatii de genul: http://ovidiuivancu.wordpress.com/2014/03/03/simulare-bac-scrisoare-deschisa/

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *