Perlele de la BAC sunt inventate

Şi nu cred că sunt singurul care zice asta. Conform celor de la Ministerul Educaţiei Naţionale, profesorii care sunt desemnaţi să evalueze lucrările de la BAC au obligaţia de a nu divulga părţi din lucrările pe care le corectează.

Nu ştiu dacă cei care lucrează la ziarele importante de pe la noi ştiu lucrul de faţă, şi totuşi continuă să apară în continuare perle după fiecare examen. Să luăm un exemplu, pe 3 martie s-a dat proba la limba română, iar deja pe 4 era plin internetul cu perle de la simularea respectivă, păi cum, aşa repede? Rezultatele s-au dat după vreo 10 zile, dar perlele se cunoşteau deja.

Acum mai este o chestie care mă deranjează. Eu trebuie să ştiu foarte bine ce am făcut la simulare/BAC ca să pot face o contestaţie ulterior. Ai terminat de scris, ai predat lucrarea, ai semnat şi ai plecat. Gata, după predarea lucrării nu o vei mai vedea niciodată, plus că nu poţi păstra nici măcar ciorna. Păi eu dacă nu am posibilitatea de a îmi mai vedea încă o dată lucrarea, cum pot alţii să vadă lucrările noastre?

Asta aşa, că să cunoaşteţi cum stă treaba.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *