Pentru voi, cei din autobuze

Mi-am propus încă de la început să nu judec pe nimeni. Și o voi face. Sper.

Nu cred că este momentul oportun pentru dezbaterea unei asemenea probleme, există alte priorități, însă nu pot să nu observ că încă mai suntem indiferenți. Da, am spus indiferenți.

Am rămas plăcut surprins de evenimentul din această seară din Cluj, pentru câteva ore am simțit mai mult ca niciodată că suntem uniți, colectivi și solidari. Nu mi-a venit să cred când am văzut foarte multe persoane trecute de ceva timp de prima tinerețe care au ieșit în stradă, care au scandat neîncetat și care își doresc schimbarea.

Am rămas plăcut surprins când am văzut mulți cunoscuți ieșiți în stradă, chiar și din orașul meu natal, Petroșani.

Am rămas plăcut surprins că am avut compania prietenilor mei de-a lungul întregului marș.

Am rămas surprins plăcut să mă simt unit cu alte 3.000 de persoane, toți având același gând, schimbarea de care avem nevoie. Schimbare care dorim ca de data aceasta să fie așa cum vrem NOI, nu cum vor ei.

Totuși, cu toate acestea, nu pot să-i iert pe cei care în seara asta au stat în casă. Pe cei care treceau cu mașinile pe lângă coloana noastră. Pe cei care filmau cu telefonul din autobuz, de parcă trecea circul, nu o masă importantă de oameni care doresc o schimbare pentru toată populația, nu doar pentru ei.

Pe cei care mergeau în direcția opusă defilării. Pe cei care nu îi interesează ceea ce se întâmplă acum, dar mai ales, pe cei care îi condamnă pe protestatarii care au avut curajul și voința de a ieși în stradă pentru a își cere în mod public drepturile.

Repet, știu că nu este acum momentul, însă doar uniți putem să mai salvăm ceva.

Să fim #colectivi, știu că se poate!

Dacă nu acum, atunci când?

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *