Pasionat de al Doilea Razboi Mondial

Chiar în această dimineaţă când am vrut să pun mâna pe cartea pe care abia am început să o citesc am făcut o constatare. Ador să citesc cărţile care au legătură cu al Doilea Război Mondial. Nu războiul în sine mă fascinează, ci mai exact viaţa celor care au trăit în acele timpuri, felul lor de a trăi, dar mai ales, cum se descurcau şi ce gândeau în momentele acelea critice.

Cum sa ma sinucidAm avut norocul să citesc cărţi care descriau atât viaţa de prizonier, de locuitor al Germaniei naziste, dar chiar şi a soldaţilor, care nu sunt chiar atât de negri şi duri pe cât ne erau descrişi în filme.

Am rămas cu multe lucruri după citirea acestora, şi de ce să mint, în unele momente am fost de-a dreptul îngrozit.

Am făcut şi o mică listă cu cărţile:

1. Omul în Căutarea Sensului Vieţii – Viktor Frankl. Este prima carte care prezintă viaţa din al Doilea Război Mondial pe care am citit-o. După terminarea ei, chiar am scris un articol aici pe blog în care am descris cum şi un prizonier al erei lui Hitler îşi iubea existența, iar acum, în timpurile noastre, a apărut un nou trend, sinuciderea.

2. Hoţul de cărţi – Markus Zusak. Şi cartea asta mi-a plăcut extrem de mult. Nu are ceva foarte aparte faţă de altele, dar m-a fascinat felul de a trăi a unei familii obişnuite care dorea să salveze soarta unui evreu. Şi ştim cu toţii ce au păţit cei care încercau să facă un asemenea lucru, şi totuşi, au riscat.

3. Blindatele Morţii – Sven Hassel. Aici totul este descris din postura unui soldat. Cu seria lu Sven Hassel chiar am avut o problemă, nu am ştiut că este o ordine, aşa că mi-am luat 3 volume care sunt pe sărite. Bine totuşi că am nimerit primul volum.

4. Mein Kampf – Adolf Hitler. Nu am terminat-o, am găsit să o citesc online, trebuie să văd cum decurgeau lucrurile şi de partea cealaltă a baricadei.

Ce urmează în continuare? Cel mai probabil voi continua toată seria lui Sven Hassel şi voi termina cu Furtuna Războiului de Andrew Roberts.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *