Paris gratuit: idei pentru a (re)descoperi capitala

Chiar dacă Paris este unul din cele mai scumpe orașe din lume, există câteva lucruri ce pot fi vizitate gratuit în orașul iubirii și luminii. Majoritatea care visează să ajungă în capitala franceză au impresia că această vizită o să îi usture la buzunar. Insă nu este chiar așa. Iată cum poți descoperi gratuit cultura pariziană.

Asistă la un proces la Palatul Justiției. Ești pasionat de faptele diverse? Ești pasionat de seriale precum Ally McBeal sau Suits? Atunci planifică o vizită la Palatul Justiției din Paris care își deschide porțile publicului care visează să audă o pledoarie.

Ia lecții de gătit. Din 2010, Primăria Parisului este asociată Federației Franceze de Gătit oferindu-le turiștilor și localnicilor cursuri de gătit în piețele din capitală. De fiecare dată, sesiunile tematice, conduse de chefi renumiți, primesc maxim 10 persoane în timp ce trecătorii au ocazia să observe și să guste.

Salut-o pe Mona Lisa. Cu siguranță nu te-ai fi gândit la acest lucru însă ai posibilitatea nesperată de a vizita unul din cele mai mari și mai cunoscute muzee ale lumii gratis. Dacă ai sub 26 de ani și ești cetățeanul unei țări incluse în Uniunea Europeană atunci poți vizita Luvrul gratis în orice zi din an. In cazul în care nu te încadrezi în condițiile de mai sus, nicio problemă. Poți vizita muzeul Luvru gratis din octombrie până în martie în prima duminică a lunii.

O inițiere în cinema. Forum des images primește în fiecare săptămână specialiști care țin un curs gratuit pe tema cinematografiei: jurnaliști, realizatori de film, istorici, sociologi și mulți alții vin pentru a dezbate această temă. Atenție, locurile de ocupă rapid, asigură-te de faptul că te înscrii la o astfel de dezbatere cu câteva zile înainte. Dezbaterile au loc în fiecare vineri între orele 18 :30 -20 :00.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?