Orgoliul

“Până când, proștilor, veți iubi prostia? Până când, nebunilor, veți iubi nebunia? Și voi, neștiutorilor, până când veți urî știința?” De ieri de când am citit aceste cuvinte mă tot gândesc la lumea noastră, cum aceste cuvinte au fost, sunt și vor fi reprezentative pentru rasa noastră, dacă în această perioadă nu am făcut o schimbare, probabil nu se va face niciodată. Suntem înconjurați întotdeauna atât de lucruri bune cât și de lucruri care nu ar trebui niciodată luate în seamă, la orice pas ne putem împiedica de o problemă, la orice cotitură putem întâlnii pe cineva care ne-ar putea face un rău, oriunde am fi, oriunde am merge, întotdeauna vom fi înconjurați de lucruri negative, dar noi întotdeauna trebuie să fim tari, înțelepți și cu încredere în Dumnezeu și vom putea ocoli aceste obstacole, dacă respectăm întotdeauna ce ne-a fost dat să respectăm, întotdeauna vom găsi răspunsuri la întrebările noastre și un sfat bun pentru ieșirea din necaz.

Oare voi nu v-ați gândit de unde vine plăcerea față de lucrurile care nu sunt bune pentru noi, plăcerea de a pune un preț mai mare pe tot ce este negativ, oare de unde vine? De ce tinerii preferă să nu își asculte părinții, să le vorbească urât mai mereu, față de profesori respect aproape zero, față de prieteni interes, iar orice lucru pozitiv este alungat și luat în batjocoră. De ce oamenii buni sunt puși la zid, iar proștii sunt ridicați în al nouălea cer, proștii sunt buni pentru că ei creează atmosfera, pe când ceilalți sunt mai puțin importanți, iar la nevoie ei sunt de ajutor…

De multe ori nu dorim să facem o schimbare, cineva ne dă un sfat, iar orgoliul nostru nu poate ceda, suntem mult prea puternici să lăsăm ceva de la noi, dar nu, noi avem întotdeauna dreptate și nu putem accepta ceva ceea ce nu ne convine nouă, este mare lucru totuși dacă suntem contrariul. Dacă de la bun început am fost făcuți proști, nu încercăm să ne schimbăm, dacă nu suntem iubitori de știință, la fel, nu încercăm să schimbăm ceva. De multe ori am învâțat că nu orgoliul este totul în viață, iar cel mai indicat ar fi ca înainte să acționăm, să ne aducem aminte de lucrurile și gândurile bune care ne-au fost spuse înainte, așa viața ar fi mult mai bună.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *