Obsedați de Cluj, Cluj, Cluj!

Menționez faptul că scriu cu o oarecare frică aceste rânduri, nu știu ce mi se poate întâmpla când voi călca pe meleagurile clujene, dar am ceva în mine care merită spus. Bine, așa consider eu, acum sigur clujenii adevărați mă vor lua la rost, dar n-au decât, așa este, au o iubire față de acest oraș nemaintâlnită, serios.

ClujSă fie doar prea multă iubire? Posibil.

Trecând peste această minunată introducere, nu am putut să nu sesizez faptul că actualii clujeni promovează foarte mult orașul, însă nu știu dacă este corect formulată expresia “foarte mult”, zic asta pentru că de cele mai multe ori nu este așa, “foarte mult” se transformă în exagerat. Iar orice lucru care se face exagerat devine…, da, exact!

Când vorbesc de această categorie de persoane mă refer strict la cei care văd doar părțile pozitive ale Clujului, cei care utilizează estetica urâtului în situații nepotrivite, cei care cred că doar în inima Transilvaniei se poate, cei care cred că în Cluj se dă ora exactă, dar nu doar în România, ci în toată Europa asta, cât o fi ea de mare.

Nu știi cum să recunoști un obsedat de reședința județului Cluj? Păi stai așa, îți explic eu, sunt specialist în depistarea lor.

Să o luăm ușor. În primul rând, îți place foarte mult un bar care este spre exemplu la Vaslui (sper că nu), povestești despre el, vai ce fain este, chestii, șmecherii. Dar nu termini de povestit că al nostru clujean sare de pe scaun și îți enumeră încă 3 baruri care sunt mult mai faine decât ăla din Vaslui. De aici nu se mai oprește, îți dă toate informațiile de care probabil nu ai nevoie, însă tu nu ai cerut o nouă recomandare, tot ce ai avut de spus era că ai fost la un bar fain în Vaslui.

Nu știu dacă ați sesizat chestia asta, dar eu am remarcat-o de foarte multe ori.

Să nu mai zic că la Cluj este cel mai fain loc de trăit din toată țara. Exclus altundeva, nicăieri nu se trăiește ca la Cluj, ok?

Bine, în categoria să nu mai zic mai intră și altele, precum că aici avem cel mai șmecher parc, cea mai bogată istorie, cel mai mare escape room, cele mai renumite hoteluri, cei mai tari bicicliști, cel mai bine organizat oraș, iar nu în ultimul rând, cei mai faini oameni. Bine, la ultimul punct nu-i prea pot contrazice, însă nici să zici că-s cei mai tari nu e chiar cel mai corect, nu?

Și în loc de concluzie, dragi obsedați de Cluj, scuzați-mi adresarea atât de dură, dar nu mă faceți să iubesc un oraș doar prin simplul fapt că încercați să mă influențați.

Și da, vă aștept aici, aveți dreptul la replică! 🙂

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *