Obiceiurile de la micul dejun care te pot face să te îngrași

Cel mai adesea se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si nu te face sa te ingrasi. Nu este chiar asa, totul depinde de lucrurile pe care le consumi.

Care sunt deci obiceiurile de la micul dejun care te pot face sa te ingrasi si la care trebuie sa renunti?

Pui prea mult unt pe sandvisuri sau pe painea prajita. Lipidele sunt indispensabile pentru un regim alimentar echilibrat, chiar daca un consum in exces poate sa duca la probleme legate de greutate. Untul este deci bun pentru sanatate, dar in mici doze nu mai mult de 10 grame pe zi.

Mananci paine alba. Clasica paine alba sau bagheta cu contine fibre sau minerale deci reprezinta o sursa de calorii goale. Nu aduce deci nutrientii esentiali de care are organismul nevoie ci doar calorii. Painea integrala insa este cea care ne ajuta sa ne energizam pe termen lungi si care contine multe fibre si minerale.

Nu te privezi si ajungi sa faci excese. Celebrul adagiu care spune sa mananci ca un rege la micul dejun, este foarte adevarat, dar partial. Daca vei consuma alimente in exces la micul dejun te vei ingrasa. Trebuie deci sa ai grija la cantitatea de alimente pe care o consumi in functie de varsta, de sex sau de activitate.

Abuzezi de sucurile de fructe. Sucurile de fructe sunt bogate in vitamina C, da, dar nu contin fibrele care pot facilita tranzitul. Deci pot provoca urcarea sau scaderea brusca a glicemiei dar si o stare de foame deja prezenta la ora 11. Cel mai bine ar fi deci sa consumi fructele intregi pentru a putea beneficia de toate avantajele lor, fara inconveniente.

Mananci cereale. Cerealele care sunt vandute in comert sunt cel mai adesea, extrem de bogate in zahar. Fiind bogate in zahar si minerale, cu nutrienti pusi in evidenta doar pe eticheta cel mai adesea, ne fac cel mai adesea sa ne ingrasam. Cel mai bine ar fi deci sa privilegiezi fulgii de cereale care nu contin zahar si care pe cat posibil, nu sunt transformati.

Consumi un croissant sau mai multe. Sa cumperi un corn sau un croissant tipic frantuzesc de la brutaria din colt nu este un lucru rau pentru silueta. Dar cel mai adesea avem tendinta sa consumam mai multe deoarece sunt delicioase. In plus, daca le vom consuma in fiecare zi, vor ajunge sa ne afecteze silueta pe termen lung.

Consumi prea multa dulceata. Dulceata este foarte bogata in fructe, da, dar contine si foarte mult zahar. Cel mai bine ar fi deci sa consumi o dulceata care sa nu contina prea mult zahar. Nu se va simti la gust, dar la cantar, da.

Lasă un răspuns