O luna de blog

În primul rând doresc să vă mulțumesc că ați fost alături de mine în această primă lună de blog, ați venit cu vizite, comentarii frumoase și mi-ați dat sfaturi foarte folositoare, atât pentru funcționarea cât mai bună a blogului dar și pentru ajutorul dat pentru a ști cu ce se mănâncă mai exact acest blogging, printre ele au fost și sfaturi mai puțin folositoare dar mulțumesc acelora care s-au implicat și și-au pierdut timpul încercând să îmi explice ceva. Mulțumesc celora care m-au adăugat în blogroll, mi-au distribuit mai departe postările și mai ales celora care m-au urmărit.

În perioada aceasta am avut ocazia să iau legătura cu multe persoane interesante și de la care ai multe de învățat, fie ei bloggeri sau simpli cititori, am avut o experiență frumoasă cu majoritatea și le mulțumesc pentru că au avut disponibilitatea de a-mi adresa un mail,tweet sau un mesaj pe facebook. Deja toată partea aceasta ce ține de bloguri mă acaparează și îmi place foarte mult să-mi petrec timpul scriind sau citind alte zeci de articole foarte interesante care bântuie din blog în blog, comunitate în comunitate și care te fac să rămâi cu un gust plăcut după citirea acestuia.

Referitor la floresculucian.com, am pornit pe 1 ianuarie cu blogul de la 0, fără să cunosc foarte multe, nici acum nu mă pot lăuda că am învățat foarte mult, dar totuși observ o ușoară ascensiune și sper ca aceasta să fie una continuă și să nu stau cu graficul în linie dreaptă. În această luna am reușit să strâng 31 de articole, unele mai bune altele mai puțin, am încercat de fiecare dată să aduc ceva cât se poate de nou și sper că am și reușit, am încercat să aduc atât articole personale dar și articole informative. În toate articolele scrise am încercat să îmi pun personal accentul și cam în fiecare mi-am impus părerea față de anumite lucruri, obiceiuri sau tipuri de persoane sau despre mediul nostru înconjurător. Cu ajutorul vostru am reușit ca la 31 de articole să însumez 545 de comentarii aprobate, în perioada aceasta am avut parte de foarte puține mesaje spam, de aceea nici nu am instalat un plugin care să facă asta automat, dacă pe viitor voi fi “atacat” de ele voi recurge la instalarea unuia cât mai convenabil. Pagina de facebook a ajuns la 74 de aprecieri iar pe twitter am reușit să strâng 14 abonați, și din acest punct de vedere cred că stau destul de bine. Încă o reușită mare spun eu, este aceea că am o medie de 17 comentarii/articol.

La statistici, am folosit două programe, unul este cel oferit de Google iar celălalt din cpanel, mă refer aici la Awstats. Nu știu care dintre ele este mai bun și care are un randament mai bun, de aceea vă voi arăta ce zic fiecare dintre ele.
Google Analytics:
Vizite: 1.813
Vizitatori diferiţi: 441
Vizualizări de pagină: 10.259
Pagini/vizită: 5,66
Durata medie a vizitei: 00:11:32
Rata de respingere: 25,59 %
Procentaj de vizite noi: 24,21 %

Awstats:
Vizitatori unici: 979
Numărul de vizite: 3,354
Pagini: 30,710
Accesări: 80,440

Iar tot de la serviciul Google am văzut o opțiune foarte făină, mă refer la sursele de trafic:
1. alexscrie.ro 98
2. facebook.com 73
3. sebibu.info 69
4. gtop.ro 66
5. valiscrie.ro 63
6. pato.ro 53
7. summerday.ro 52
8. zipo.ro 44
9. perfublog.com 43
10. amiralul.info 38

Acestea fiind spuse aș vrea să vă întreb și eu ce părere am lăsat în această lună, iar dacă aveți sugestii sau propuneri vă aștept să-mi răspundeți, atât în comentarii cât și pe mail.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *