Nu merit niciun gram de respect

Şi o zic cu o oarecare seninătate. Mi-am dat seama de acest lucru acum câteva zile, iar astăzi mi s-a confirmat, întocmai cum mi-am şi imaginat. Nu merit niciun gram de respect, asta fiind dat de faptul că nici eu nu respect persoanele din jurul meu.

Sigur m-am bătut cel puţin o dată cu pumnu-n piept aici pe blog că lumea asta mai matură nu mă bagă în seamă. Singurul lucru fiind dat de faptul că am o vârstă mai mică faţă de cei cu care încerc eu să mai interacţionez. Păi şi no, aici intervine problema, eu nu respect deloc proverbul ăla cu “ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face”.

Zilele trecute am dat un mesaj pe Facebook, au fost câteva persoane care mi-au corectat mesajul chiar în comentarii, dar o fătucă care cu siguranţă nu depăşea 13 ani s-a gândit să-mi trimită mie un mesaj privat şi să-mi povestească despre greşeala mea. M-am enervat atât de tare încât îmi venea să-i aplic o corecţie verbală pentru tupeul cu care a fost înzestrată de către Mama Natură, dar cu ajutorul spiritului meu consecvent am reuşit să trec cu bine peste lucrurile care puteau apărea. Până la urmă nu avea nici cel mai mic rost să mă mai complic. Am acceptat, am mulţumit aşa mai pe furiş, dar tot nervos din cale afară am fost ceva timp.

Auzi, o piticanie de om are tupeul nesimţit de a mă corecta pe mine, specialistul în gramatică.

Asta mi-a conturat într-o oarecare măsură ideea de a nu merita niciun gram de respect în relaţiile cu cei din jurul meu. A doua relatare nu mai merită menţionată, are legătură cu un articol recent, ăsta mai exact. Până la urmă când eşti prost, prost rămâi.

Şi de aici reiese cât de fraier sunt. Păi de la cine pot eu cere respect dacă şi eu gândesc ca majoritatea persoanelor? Sunt sigur că atunci când mai trimit şi eu câte un mail mai serios (eventual o colaborare) sunt luat în ras. Am şi motive să-i cred pentru asta, adică ştiu cum gândesc. “Auzi şi tu, palidu` ăsta la faţă are chef de colaborări, să pună-n mă-să mâna pe carte şi să lase internetul”.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *