Nu lua decizii pripite !

1000 de etichete. Asta suntem noi în ochii celorlalți. Nu știu dacă suntem cu adevărat înțeleși vreodată și nu știu dacă noi reușim de multe ori să ne înțelegem noi pe noi. Deși de multe ori umblăm cu sufletul la vedere, nimeni nu vede cu adevărat ceea ce suntem. Sunt oameni care râd și arată cu degetul către sufletul nostru descoperit. Oameni care văd doar o parte, dar au impresia că știu totul.

Oameni care judecă și atât.

Nu acordăm timp să cunoaștem. Ne grăbim să tragem concluzii fără să ascultăm poveștile din spatele oamenilor.Am obosit să fiu tapetată cu etichete. Să fiu trecută prin strecurători și pe sub lupe neiertătoare.
Mi-am pus întotdeauna sufletul pe tavă, l-am lăsat descoperit. Nu știu dacă a fost bine sau nu. Nu știu dacă e bine să îl las așa sau să-mi pun lacăt la el. Oamenii sunt vulturi care își caută o pradă. Iar când o găsesc așa descoperită își iau avânt și încep să o ciopârțească cu răutate.

Nu am reușit niciodată să-mi țin gândurile și trăirile doar pentru mine. A fost modul meu de a mă elibera cu toate riscurile incluse. Am preferat mereu să plâng când nu m-am putut abține și să trebuiască să dau explicații pentru asta. Unii au râs, unii s-au bucurat, iar alții m-au liniștit. Nu mi-a păsat că în acele clipe eram vulnerabilă sau că mai târziu se putea profita de asta. Mi-am ușurat sufletul de fiecare dată când am simțit că e prea greu. Nu am vrut niciodată să par mai bună, mai deșteaptă sau mai frumoasă. Am fost mereu eu și mi-am exprimat bucuriile, durerile, tristețile și frustrările așa cum am considerat în clipa respectivă. Și am fost de multe ori pusă la zid pentru asta. Dar nici acum nu simt păreri de rău. Și nici nu sunt datoare cu vreo explicație nimănui.

Sunt suflete fragile pe care dacă nu le poți înțelege e mai bine să le ocolești fără să râzi de petecele cu care sunt acoperite…(post by Diana)

Voi ce părere aveţi despre faptul că oamenii se grăbesc să ne caracterizeze înainte să ne cunoască…?

12 Comments

 1. Răspunde

  Bun venit Diana! La cat mai multe articole!

  Oamenii se grabesc sa isi formeze o prima impresie solida despre noi inainte sa ne cunoasca, dar foarte putini ne caracteaza la modul efectiv inainte sa ne cunoasca (nu multi au atat de multa imaginatie, chiar daca gresesc cu concluziile despre noi).

  Totusi, acest aspect este unul intalnit la tot pasul si este definit de cateva aspecte din psihologie care ar lungi lult prea mult comentariul meu daca ar fi sa le insir.

  Cert este ca nu trebuie sa cedam si sa ne plangem. Trebuie sa explicam ori de cate ori putem ca presupunerile si perceptiile nu fac bine niciodata. In acelasi timp trebuie sa ne si comportam ca atare.

  Mult succes cu articolele! Considera acest prim comentariu unul incurajator :)! Data viitoare n-am sa mai fiu atat de lung!

  • Răspunde

   Iti dau dreptate 🙂 Tre sa fii prost sa etichetezi un om la prima vedere.

 2. Răspunde

  Omul se grabeste, si spun din proprie experienta, fiindca cred ca sunt experta la a judeca un om dupa aparente.
  Insa e total gresit, si am realizat chestia asta, foarte foarte tarziu. Vorbesc si despre prieteni in general, fiindca au mai multe fete, insa…nu se pot numi prieteni,,

  • Diana

   Răspunde

   Da…Ne grabim sa caracterizam o persoana…Si`n ziua de azi majoritatea oamenilor,se iau dupa aparente,dupa spusele altora…Ajung sa cred ca majoritatea sunt usor de influentat,si e pacat pentru ca uneori din cauza acestui “defect” daca`l pot numi astfel,pierdem persoane valoroase,cu`n suflet mare,dornice sa ne ofere sprijin,sinceritate…si multe alte lucruri. Dar din pacate nu prea avem ce sa mai facem; eventual noi cei care vedem ca acesta este un lucru rau,sa nu facem la fel… 🙂 Macar pana nu este prea tarziu.

 3. Răspunde

  Numai romanii sunt oameni care judeca fara sa se gandeasca

 4. Răspunde

  diana, eu așteptam un articol de la tine încă de când a anunțat lucian că vei scrie aici, scuze de offtopic. legat de articol, să știi că cel mai greu este să ne cunoaștem pe noi înșine, în schimb alte persoane le putem cunoaște parcă mai rapid, acordând timp și niciodată, dar niciodată nu vom cunoaște o persoană așa cum vom dorii, fiecare se schimbă, mai devreme sau mai târziu, în bine sau în mai puțin bine.

 5. sorinel

  Răspunde

  Nu pot decat sa am decat o parere proasta despre acele persoane care te judeca doar privindu-te o singura data,fara a sti cu adevarat ce persoana esti sau ce caracter ai.Dar,nu putem sa judecam pe nimeni pe lumea asta deoarece fiecare are dreptul sa se exprime asa cum vrea.

 6. Răspunde

  Nu e ok chiar din prima sa iti formezi o parere despre o anumita persoana, dar fiecare cum stie mai bine. 🙂

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *