Noiembrie cea mai scumpa luna

Ştim cu toţii ce a fost anul trecut de Black Friday, o îmbulzeală de toate zilele. Dacă site-urile erau deja blocate la primele ore ale dimineţii, nu putem scoate din calcul şi magazinele fizice, care erau destul de aglomerate. Eu în acea zi eram la şcoală, o zi mai uşoară de vineri în care am monitorizat puţin cum se descurcă lumea cu marea reducere. Seamănă foarte mult cu orice deschidere de supermarket la care se face reducere la tigăi.

Încă de anul trecut, am fost cu ochii pe aparatul acesta. Şi m-am minunat foarte mult cum poate oscila un preţ în perioade relativ scurte de timp. Ba creşte, ba scade. Odată l-am văzut şi la 1.999, şi nu ştiu cum s-a nimerit să fie acest preţ tocmai înaintea unei perioade cu reduceri.

Nu sunt sigur, dar după părerea mea, şi după cum s-a petrecut toată treaba, cred că luna noiembrie este luna scumpirilor în lanţ. Acum se scumpeşte totul pentru a avea de unde scade de Black Friday. Şi să fim serioşi, când vede cineva că scrie reducere de 30-50 % la un produs, nu mai stă foarte mult pe gânduri până să-l achiziţioneze.

Cel mai bine ar fi să monitorizezi un produs cu 2-3 luni înainte de Black Fraiday şi să vezi dacă întradevăr este ceva profitabil, sau nu contează în ce perioadă a anului comanzi, nu neapărat acum, ci în general…

Acum să revin puţin la infrastructură, cei de la eMag au investit 300.000 de euro pentru a putea sta în faţa clienţilor înebuniţi de cumpărături.

Ce ziceţi, chiar se fac reduceri de Black Friday sau e doar o iluzie?

6 Comments

 1. Răspunde

  se fac si cred ca sunt reale reducerile doar ca problema blocari site-ului deranjeaza…

 2. Răspunde

  Toate magazinele fac asa, daca verifici pretul unui produs din trei in trei luni o sa descoperi ca pretul creste de multe ori. Singurele reduceri adevarate sunt cele pe care le ofera firmele de gazduire web de Black Friday deoarece ei nu isi modifica pretul luna de luna.

 3. Răspunde

  In acest an am inceput de aproape doua luni monitorizarea pretului pentru vreo 4 articole pe 6 site-uri de profil. Le verific si le notez saptamanal. Pana acum nu au variatii semnificative nici in sus dar nici in jos.O schimbare de 50-100 de lei la un produs care costa peste 3500 nu reprezinta chiar o mare diferenta. O sa vad pana in 29 care va fi evolutia si cat vor fi reducerile de black-fraiday.

 4. Răspunde

  Foarte buna observatia! Si eu sunt de aceeasi parere. Cei mai multi le scumpesc pentru a avea ce ieftini mai tarziu. Te pomenesti ca pana la urma le vand chiar mai scumpe.

 5. Răspunde

  mai eu mi-am luat un router wireless cu 35 de ron 😀 cand el costa si acum 75 :)) depinde de ce anume…dar am aceeasi impresie cu tine ca sunt scumpite preturile, oricum cand iti zice reducerea ti-o face a costat acum un an 2000 de ron acum costa 1500 …nu frate zi-mi ca acum doua zile era 1700 si acum e 1500. Asa n-ai facut nici o reducere, pur si simplu s-a devalorizat produsul.

 6. Răspunde

  E doar o iluzie cel putin anul trecut preturile au fost neschimbate in unele magazine

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *