Nimeni nu are mai multe posibilități decât tine

De-a lungul anilor, după ce am trecut atât prin perioade extrem de grele pe care încă mă bucur că le-am trecut dar și că le-am trăit fiindcă am avut foarte mult de învățat din ele cât și prin momente frumoase pe care le trăiesc și acum, am ajuns la anumite înțelegeri de care încă mă țin și cu care încă mă asociez deoarece viața mi-a demonstrat că-mi sunt utile.

Când eram în acele perioade mai grele din viața mea dădeam vina pe tot ceea ce mă înconjura: pe oameni, pe stat, pe parlamentari, pe președinte, pe sistem și pe absolut orice lucru îmi ieșea în cale și mi se părea mie că trăiește puțin mai bine decât mine.

Atunci când vedeam că un om e mai bogat decât mine mă comparam cu el și spuneam că eu n-am avut aceleași posibilități ca și el, eu n-am avut acel loc de muncă bine plătit pe care l-a avut el la începutul carierei, eu n-am avut o mașină la fel de scumpă iar exemplele pot continua. Cât timp îmi mențineam acest stil și eram genul de om care mereu se plângea lucrurile au întârziat să se îmbunătățească pentru mine.

La un moment dat am avut onoarea să cunosc un om extrem de înțelept de la care am avut de învățat cele mai importante lucruri. De la el am învățat să nu mă mai plâng și să nu mai dau vina pe nimeni pentru lucrurile care mi se întâmplă mie pentru că nicio persoană nu are mai multe posibilități decât mine chiar dacă aparent am această impresie.

Din acel moment am început să lupt pentru un trai mai bun și să țin cont de ceea ce învățasem. Am eliminat din viața mea tot ceea ce nu-mi era de folos și am înlocuit cu lucruri benefice care să mă facă fericit.

Concluzia: totul depinde numai și numai de tine. Dacă te plângi de ceea ce ți se întâmplă și dai vina pe cei din jurul tău înseamna că nu ești suficient de puternic cât să-ți înfrunți problemele.

Lasă un răspuns