Nevoia de confort și spațiu personal

Una dintre marile nevoie ale omului este aceea de spatiu personal. De fiecare data cand aceasta nevoie ii este incalcata intr-o oarecare masura, fiecare persoana va simti o anumita stare de disconfort si va avea nevoie in cel mai scurt timp sa gaseasca o solutionare la aceasta problema. Un studiu recent a pus in prim plan vietile studentilor care au fost pusi sa imparta camera cu alti colegi si care de la confortul propriei locuinte au trebuit sa inceapa sa se descurce si sa isi traiasca viata alaturi de alte persoane intr-un spatiu relativ restrans.

Unul dintre rezultatele imediate ale acestui test a fost ca studentii, constienti de faptul ca vor mai trebui sa faca acest lucru o perioada, fara a avea o alta alternativa, s-au impartit in doua tabere. Prima tabara este cea a studentilor care au inceput sa lege relatii de prietenie cu cei din jur, astfel incat sa se simta atasati intr-o oarecare masura de noii colegi si cea de-a doua tabara in care pur si simplu multi studenti au ales sa se izoleze de colegii de camera, sau sa isi caute evadarea in alte locuri, evitand cat de mult pot camera in care stau.

De asemenea, cei care se muta dintr-un loc unde au fost nevoiti sa imparta spatiul de locuit cu mai multe persoane, intr-un nou loc alaturi de o persoana draga, cazul cuplurilor tinere in general, vor resimti automat o stare de bine, vor fi mult mai fericiti si productivitatea lor va fi de 2 ori mai sporita decat ar fi fost in trecut. 

Acest aspect, insa nu poate fi controlat de fiecare data, fiind influentat de mai multi factori, cert este faptul ca fiecare om se simte mult mai bine daca are putin spatiu doar pentru el, fiindca indiferent de situatie, acesta este un lucru firesc omului. Totodata, este de apreciat faptul ca majoritatea vedetelor, cu toate ca sunt niste persoane extrovertite, de multe ori au nevoie de momente in care sa se reculeaga, asa ca fiecare are organizat acasa, sau la parintii lor, un spatiu in care se pot inchide si sa fie singuri cu gandurile lor.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *