Moda fotografilor de ocazie (Photography)

Cei care sunteţi mai vechi pe aici poate ştiţi că o perioadă am cochetat cu un DSLR, o perioadă în care am descoperit că aveam o pasiune care nu era scoasă la suprafaţă, şi cred că asta se moşteneşte, poate voi fi aprobat în momentul când aceste rânduri vor fi citite.

Totuşi, am învăţat în mare parte mânuirea lui, şi câteva elemente de compoziţie, am citit multe bloguri de fotografie (şi nu m-am oprit), am văzut fotografii cu sutele şi sunt la curent cu ce se mai întâmplă pe Instagram. Mi-aş fi dorit să mai beneficiez de un asemenea aparat, să scot şi eu ceva nou, dar cine ştie, poate cât de curând mă va călca trenul fericirii şi voi câstiga unul, până atunci, înghit în sec!

Am ajuns la acest subiect pentru că am rămas cu un gust amar de la toate numele de pe facebook: Popică Photography, Pamfil Photography, Petrică Jija Photography, Angheluţă Photography, pe bune? Da pe bune!

E plin facebook-ul de ei şi de concursurile lor incendiare de fotografie. Să trimită Ghiţă şi Ghiţa câte o poză, şi cine strânge cele mai multe like-uri primeşte o şedinţă “profesionistă”, şi chiar moca. Hai să zicem că-i în regulă, dar când văd că prostia aia de pagină are 30 de like-uri şi 4-5 poze e jale. Adică de unde ştiu eu că eşti profesionist dacă nu văd un portofoliu să văd la ce să mă aştept. Dar se pare că tinereii noştrii (Ghiţă şi Ghiţa) nu s-au prins că ei sunt de fapt cobaii acestor profesionişti, nu nişte modele de lux care să prezinte brandul cu mândrie.

Adică fac nişte concursuri doar pentru a găsii nişte oameni dornici de nişte poze, să pună şi ei pe facebook pentru că au numai fotografii naşpa. Şi neapărat, când pune poza să facă aşa o descriere mai făină.

În vremurile bune, erau 15 oameni care aveau fotografia de profil făcută de mine, dar n-am cerut să scrie nimic despre mine, am făcut totul for fun, nu mai mult. Şi nici nu mi-am făcut Florescu Lucian Photography, n-am simţit asta.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *