Mesaj de 1 decembrie

Nicolae Iorga spunea că „un patriot se recunoaște prin faptul că iubește, respectă și caută să adune și să îmbunătățească tărâmurile și oamenii, pe când un șovinist urăște tot ce nu-i seamănă și dezbină oamenii”.

1-decembrie-ziua-nationala-a-romaniei

La debutul lunii decembrie este sărbătorit un eveniment foarte important pentru noi românii, eveniment care ne reaminteşte de nişte termeni mai puţini utilizaţi de-a lungul anului: patriotism, naţiune, patrie. De 1 decembrie prin toate colţurile ţării sunt organizate evenimente festive, de la parade militare la vizitarea de exponate locale sau pur şi simplu celebra fasole cu cârnaţi.

Încă de la primele ore ale dimineţii simpatizanţii acestei sărbători încing telefoanele sunând toţi apropiaţii pentru a le ura la mulţi ani. Dacă totuşi minutele nu sunt nelimitate pentru a ne suna şi prietenii unguri pentru a îi anunţa că pot şi ei să iasă din casă pentru a vedea o paradă militară pusă la cale de noi, deschidem uşor Facebook-ul şi continuăm urările acolo, ce ne-am face noi fără tehnologie. Să umplem newsfeed-ul prietenilor noştri cu drapelul sau stema României, să le explicăm că steagul nostru este albastru, galben şi roşu, nu invers. Să le re(amintim) tuturor ce semnifică cu adevărat stema României şi să distribuim toate citatele posibile pentru e ne cultiva.

Putem să fim patrioţi chiar dacă sunăm sau postăm pe Facebook din străinătate. Chiar dacă suntem din Spania, Italia, Germania sau SUA, nu contează, tot români suntem. Merită să le ridicăm semenilor noştri puţin moralul că au rămas într-o ţară de rahat unde alocaţia unui copil este de 42 de lei. Suntem patrioţi, iubim ţara, dar lucrăm în străinătate pentru că se câştigă mai bine şi viaţa este mai bună. Ne iubim ţara şi atunci când ne este ruşine să spunem că suntem cetăţeni români, iar dacă ne scapă puţin această greşeală colosală, afirmăm că avem doar 50% din genele acestui popor care curge încet pe Dunăre. Tot români suntem, de 1 decembrie cu toţii suntem români, să arătăm lumii întregi cât de patrioţi suntem noi.

Patrioţi suntem şi atunci când afirmăm că nu ştim ce se sărbătoreşte cu adevărat pe 1 decembrie. Chiar şi atunci când cunoaştem doar o jumătate dintr-o strofă a Imnului Naţional, totuşi noi ne iubim patria şi istoria.

Lumea tinde spre globalizare, însă mulţi au uitat câte vieţi s-au stins pentru împlinirea idealului naţional, adică Unirea Principatelor Române. Mulţi au uitat de lupta crâncenă de la Mărăşeşti, unde au murit câteva mi de oameni pentru noi, cei de astăzi. Ei au făcut cinste acestui popor, ei s-au mândrit cu al nostru popor şi au luptat până la sânge pentru el, noi de ce nu o facem? Măcar din respect ar trebui să schimbăm ceva la mentalitatea noastră de oameni primitivi, vedem în jur că toate ţările îşi iubesc istoria, noi ne batem joc de ea. În fiecare an de 1 decembrie noi ar trebui în mod normal să avem un sentiment de bucurie enormă, să nu poată fi descrisă în cuvinte.

Avem şi noi aceste sentimente când ne calificăm la fotbal la un turneu final, câştigăm o medalie de aur la gimnastică sau un turenu final la tenis. Suntem mândri când avem unii dintre cei mai buni programatori şi suntem foarte bucuroşi când copii noştri câştigă locuri fruntaşe la olimpiadele internaţionale. Doar atunci. Dacă nu ne calificăm la Campionatul Mondial suntem un popor de 2 lei şi aşa mai departe….

Dacă credem despre poporul nostru că este o naţie de hoţi, golani şi mincinoşi. Că nu avem noi autostrăzi sau mai ştiu eu ce, să nu ne dăm mai rotunzi o dată pe an. Să nu spunem la mulţi ani tuturor românilor, la mulţi ani România imediat după ce ne-am murdărit gura cu înjurături la adresa aceasta.

La mulţi ani tuturor românilor adevăraţi!

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *