Mail-ul pe hostul propriu?

Am auzit de mai mult timp de această treabă, pe când mă confruntam cu problema alegerii unui provider potrivit de e-mail. Pe atunci am ales, şi merg în continuare pe servicile puse la dispoziţie de Google.

Am momentan adresa de mail [email protected] În momentul în care mi-am făcut contul, am încercat tot felul de variante pentru a-mi face contul, dar, spre surprinderea mea toate variantele posibile erau luate. Aş fi putut şi să-mi pun spre exemplu lucianflorescu1, dar nu am vrut să includ deloc numere, mie nu îmi prea dau încredere tipurile acestea de nume de mail. Aşa că am recurs la o prescurtare a numelui de familie şi am ajuns la fl, dar cum toate variantele erau ocupate, am mai adăugat un s la fl, o poveste destul de grea totuşi.

Apreciez foarte mult mail-urile personalizate, cum am şi eu ([email protected]), dar am o problemă totuşi cu asta. Dacă îmi pică hostul, sau am probleme nu mai funcţionează mail-ul, nu am spaţiul de 15 GB daţi de Google, am mult mai puţin, şi pe lângă asta, nu voi putea să stochez foarte multe chestii pe el. Deci, această variantă cam pică. Iar pentru că nu era îndeajuns, nu îmi place deloc interfaţa de la această chestie şi nici aplicaţia de Android, pe când cea de Gmail o ador.

În concluzie, există un serviciu care poate să asocieze numele personalizat ([email protected]), la un cont Google. La vremea respectivă m-am dat bătut pentru că îmi prindeam urechile în chestile acelea, chiar nu am reuşit, şi nici acum nu ştiu ce pot să fac pentru acest lucru. Totuşi, dacă sunteţi interesaţi de domeniu, sper să apară comentarii pentru a ne lămuri, iar pe o altă parte, dacă cunoaşteţi şi utilizaţi serviciul, cum aţi procedat, şi dacă se poate să mă lămuriţi cu aceste chestii.

-Să zicem că am reuşit să fac totul cum trebuie, am asociat mail-ul personalizat la Gmail, în continuare voi putea primi şi pe vechea adresa cât şi pe cea personalizată mesaje? Întreb asta pentru că e foarte important, aşa pot pierde foarte multe contacte, şi mi-ar place să fie ambele în paralel, dar cu acelaşi conţinut.

6 Comments

 1. Răspunde

  Eu primesc mailurile atat pe adresele site-urilor cat si pe adresa personala, sunt redirectionate. Nu stiu insa cum lucreaza serviciul de mail atunci cand hostul este picat…oricum nu am mai avut probleme de host de mai bine de un an, deci nu-mi fac griji.

 2. Răspunde

  Până de curând exista o versiune gratuită de Google Apps (cu maxim 10 utilizatori) care îți permitea să parchezi mailul pe serverele GMail. Din păcate acum există doar versiuni cu plată:
  http://www.google.com/enterprise/apps/business/pricing.html

  Eu am prins versiunea free:
  http://mail.thenewthing.ro/

  Practic puteai să ai 10 adrese de email/domeniu găzduite de GMail.

  Dacă ești dispus să plătești taxa celor de la Google pot să te ajut eu cu configurările.

  • Răspunde

   Nu stiu ce sa zic, 5 euro pe luna e destul pentru o adresa de mail. Bine, sunt si beneficii, insa cred ca am gasit o varianta mai buna la configurarile contului de Gmail, si mai pot adauga inca un cont pe care il pot pune ca prestabilit, si toate mesajele care pleaca de pe mail pleaca cu numele si adresa acelui cont.

 3. Răspunde

  Pe mine nu ma deranjeaza deloc ca am mailul la Google, chiar daca ar suna mai interesant [email protected], nu este o problema cu care sa-mi bat capul deocamdata.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *