Local pe blog

Nu ştiu dacă s-a observat sau nu, dar am introdus o nouă categorie, destul de întâlnită la mine pe blog în ultimul timp. Am decis să o adaug şi pe ea pentru că doresc să încep o serie de articole despre Petroşani şi Valea Jiului, dar nu vreau să mă opresc aici, vreau să cuprindă întregul judeţ Hunedoara. Infiinţez această nouă categorie în condiţiile următoare: nu am nici măcar un impact asupra acestei zone, nu sunt urmărit de foarte multe persoane din judeţ, nu am foarte multe informaţii şi fotografii cu atracţiile turistice, iar totodată nu sunt susţinut de nimeni din judeţ, excluzând de aici familia.

Cu toate acestea, am decis că ar fi bine să o creez pentru a nu se încurca cu restul posturilor mele. Totodată această rubrică este dedicată celor care caută chestii interesante despre Hunedoara, de exemplu, cu parada de 1 iunie de la Petroşani, sunt printre primii în căutarea Google, am fost chiar primul dar m-a depăşit principalul ziar de aici, principal nu e bine zis, cred că cel mai cunoscut se potriveşte mai bine.

Doresc să mai scriu câte ceva despre atracţiile locale pentru că aşa simt că ar trebui fac, chiar mi-ar place să o fac. Chiar dacă bloggerii din Petroşani pot fi număraţi pe degete, iar blogosfera petroşăneană este la pământ. Nu ştiu cum stă treaba la nivelul întregului judeţ, dar nici aşa nu văd mari sinchiseli, asta datorându-se puţinelor evenimente pentru bloggeri. Acum ar fi sfidare să spun că este întocmai aşa pentru că Denisa şi Sebastian au organizat un super eveniment (Vizită în HD) pe care l-am urmărit cu maxim interes. Ar fi frumos să se facă cât mai multe astfel de iniţiative hunedorene, dar cum spunea şi Denisa la ea pe blog, un astfel de eveniment costă foarte mult timp şi o oarecare neglijare personală în timpul evenimentului, plus foarte mult de umblat şi alte cele. Îi felicit pe această cale, am observat că bloggeri pe care îi urmăresc şi eu au fost foarte mulţumiţi de judeţul nostru.

Ce spuneţi, se merită să mă implic mai mult în blogosfera hunedoreană în condiţiile de mai sus?

12 Comments

 1. Răspunde

  Da clar se merita. De ce nu?
  Si faina ideea cu noua categorie. Asa de exemplu, mai aflam si noi cum este pe acolo, poate ce atractii turistice ofera locul si tot asa.

 2. Răspunde

  Foarte bine… o să ai informații “de la fața loculu”.

 3. Răspunde

  Lucian, nu ai nimic de pierdut. Cel puțin îți vei face noi prieteni tot din zona ta.

 4. Răspunde

  Sa stii ca noi, bloggerii, putem ajuta la o promovare curata a orasului, zonei unde traim. Nu de alta, dar este nevoie de asa ceva in Romania.

  • Răspunde

   Este nevoie, dar eu nu vad cum as putea influenta eu aceasta zona, atat in bine cat si in rau. Pana la urma, asa de importante sunt cuvintele unui blogger?

 5. Răspunde

  Zona aceea Valea Jiului mi se pare o zona cu multe posibilitati dar foarte saraca, eu am fost in Lupeni, si sincer e o priveliste absolut dezolanta. N-as putea trai acolo.

  • Răspunde

   Pai Valea Jiului se bazeaza foarte mult pe minerit, iar cum mineritul a devenit o afacere mai putin profitabila, multi si-au pierdut locurile de muna, angajari se fac dar la un numar foarte restrans si tot asa…Sunt si zone mai “bogate”, de exemplu Petrosani poate fi considerat o resedinta a acestei zone, aici se desfasoara activitatile importante, dar si aici, sunt zone si zone.

 6. Răspunde

  Categoric da! Esti de acolo, ai o oarecare obligatie sa promovezi zona respectiva! Nu esti inca urmarit de oameni din zona? Eu zic ca daca iei initiativa si o sa ai continut local, cu siguranta o sa fii urmarit si cunoscut.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *