Klout mi se pare irelevant

Am văzut pe foarte multe bloguri că se tot vorbeşte de Klout, tot un fel de reţea de socializare care îţi calculează influenţa din Social Media. Am auzit prima dată la Gabriel Ursan de Klout, şi tot atunci mi-am făcut şi eu cont dar nu l-am luat foarte în serios.

Nici acum nu o fac, dar am rămas uimit să văd câtă lume chiar îl crede un mijloc foarte bun de a face sondaje, şi cică aşa s-ar vedea cine este cel mai influent om în online. M-am uitat ieri la o înregistrare cu un interviu al Elenei Cîrîc, la emisiunea lui Lucian Mîndruţă.

Lucian ăsta al nostru pune foarte mare accent pe Klout, am văzut că se tot lăuda că are nu ştiu ce scor (am impresia că 71 dar nu sunt sigur). Şi când l-a avut pe Chinezu invitat a pornit discuţia cu reţeaua asta.

Nu ştiu sigur cum funcţionează, nu ştiu ce fel de algoritmi foloseşte dar mi se pare irelevant să se facă clasamente după aşa ceva. În Klout nu eşti înregistrat automat, tot omul trebuie să-şi facă cont, deci, de aici rezultă că nu toată lumea are cont şi totodată nu se poate face un clasament al celor mai mari influenceri după o reţea în care sunt înregistraţi doar 10% din totalul de oameni din online.

Şi mai este o chestie. Pe Klout, poţi adăuga cele mai importante reţele sociale. Unii îşi pot pune acolo doar contul de Facebook şi Twitter, pe când alţii mai adaugă şi contul de pe Instagram, Google +, LinkedIn sau Foursquare. Apoi, după ce şi-au adăugat toate conturile, se duc în stânga şi-n dreapta şi se laudă că ce klout mare au ei faţă de Gigică care are doar două reţele conectate.

klout

În fine, eu sunt mulţumit de scorul de 51 pe care îl am la reţelele Twitter, Facebook, Google + şi Instagram. Nu ştiu cum staţi voi, dar oricum, Klout-ul ăsta îl folosesc doar pentru mine.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *