Klout mi se pare irelevant

Am văzut pe foarte multe bloguri că se tot vorbeşte de Klout, tot un fel de reţea de socializare care îţi calculează influenţa din Social Media. Am auzit prima dată la Gabriel Ursan de Klout, şi tot atunci mi-am făcut şi eu cont dar nu l-am luat foarte în serios.

Nici acum nu o fac, dar am rămas uimit să văd câtă lume chiar îl crede un mijloc foarte bun de a face sondaje, şi cică aşa s-ar vedea cine este cel mai influent om în online. M-am uitat ieri la o înregistrare cu un interviu al Elenei Cîrîc, la emisiunea lui Lucian Mîndruţă.

Lucian ăsta al nostru pune foarte mare accent pe Klout, am văzut că se tot lăuda că are nu ştiu ce scor (am impresia că 71 dar nu sunt sigur). Şi când l-a avut pe Chinezu invitat a pornit discuţia cu reţeaua asta.

Nu ştiu sigur cum funcţionează, nu ştiu ce fel de algoritmi foloseşte dar mi se pare irelevant să se facă clasamente după aşa ceva. În Klout nu eşti înregistrat automat, tot omul trebuie să-şi facă cont, deci, de aici rezultă că nu toată lumea are cont şi totodată nu se poate face un clasament al celor mai mari influenceri după o reţea în care sunt înregistraţi doar 10% din totalul de oameni din online.

Şi mai este o chestie. Pe Klout, poţi adăuga cele mai importante reţele sociale. Unii îşi pot pune acolo doar contul de Facebook şi Twitter, pe când alţii mai adaugă şi contul de pe Instagram, Google +, LinkedIn sau Foursquare. Apoi, după ce şi-au adăugat toate conturile, se duc în stânga şi-n dreapta şi se laudă că ce klout mare au ei faţă de Gigică care are doar două reţele conectate.

klout

În fine, eu sunt mulţumit de scorul de 51 pe care îl am la reţelele Twitter, Facebook, Google + şi Instagram. Nu ştiu cum staţi voi, dar oricum, Klout-ul ăsta îl folosesc doar pentru mine.

11 Comments

 1. Răspunde

  E cam irelevant scorul din Klout dar se pare ca unora le mangaie orgoliul 🙂

 2. Răspunde

  sincer nu ma intereseaza acest tool :D, tot ieri am vazut si eu emisiunea si m-au atras alte chestii… cum ne orientam dupa aparente si uitam esenta :-p de a face blogging.

  • Răspunde

   Mie mi-a placut interviul nu asta vroiam sa spun. Chiar am avut de invatat, si oarecum m-a motivat putin prin felul ei de a fi 😀

   Dar sa lasam toate astea, cat ai Kloutu`? :))

   • Răspunde

    aaa asta am extras eu din emisiune, nu a fost o remarca asupra articlului tau! :))

    eu am doar 43, vezi ce influent esti? m-ai facut curios si m-am logat prin facebook, prima si ultima oara, cel mai probabil.

    • Răspunde

     Ma simt foarte influent acum, deci trebuie sa am mare grija ce scriu pe facebook :)), sa o las mai moale cu promovarea articolului aluia cu sinuciderea, la influenta pe care o am nu stiu ce se poate intampla :))

     • cel mai influent :D, dar ai grija cu ea :)…cum zici si tu!

 3. Răspunde

  Mulțumesc pentru menționare. Ai dreptate, nici eu nu mi-am mai verificat scorul de Klout după ce mi-am făcut cont :). Și pentru că mi-ai adus aminte, se pare că acum am 61.

  • Răspunde

   Daca e sa o luam asa, ai mai multa activitate ca mine in Social Media si totusi ai doar 10 puncte peste mine…

 4. Răspunde

  Sunt de acord ca e oarecum irelevant, dar din alte motive. De exemplu, numarul de retele nu influenteaza neaparat. Alexandra Stan e pe primul loc in topul respectiv, iar scorul ei e compus din wikipedia, twitter si bing. Ceea ce se aplica si in cazul lui Edward Maya, locul 2 in top. Iar scorul de 76 al Nadiei provine doar din activitatea ei de pe Twitter. Ceea ce inseamna ca nu numarul de conturi conectate conteaza.

  • Răspunde

   Iti dau dreptate, dar zic sa privim si din o alta perspectiva. Daca Edward Maya, ar mai adauga Facebook sa zicem, dar nu neaparat, Google + sau orice alta retea la Klout, nu ar trece peste Alexandra Stan in top? Sau un alt exemplu, Zoso si Inna au acelasi scor, diferenta este ca Inna are conectat doar contul de Twitter, pe cand Zoso aproape pe toate.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *