iPhone 11 Pro Max vs. Samsung Galaxy Note 10 Plus – care este cel mai bun smartphone?

Luna trecuta a ramas in spatele nostru ceea ce inseamna ca noua generatie de iPhone-uri este acum disponibila. Apple a facut de altfel o multime de promisiuni in timpul conferintei de prezentare, mai ales in privinta lui iPhone 11 Pro Max, aka cel mai premium model dar si cel mai scump al gamei. Noutatile sunt seducatoare insa se ridica acesta la inaltimea concurentei Android de pe acelasi segment? iPhone 11 Pro Max si Samsung Galaxy Note 10 reprezinta principalele smartphone-uri din gama premium de pe piata ale acestui sfarsit de an 2019. Duelul sa inceapa.

Design. Finisajele sunt exemplare si conturul din otel inoxidabil este de mare efect. Elementul distinctiv vine in mod clar din modulul foto situat in partea din spate cu 3 senzori foto situati intr-un patrat cu margini rotunjite. In ceea ce priveste design-ul, acesta este asemanator cu cel al predecesorului sau, XS Max. Bretonul este inca vizibil chiar daca Face ID este un regal de folosit zi de zi si marginile din jurul ecranului, chiar daca sunt uniforme, sunt la fel de groase. Din punct de vedere estetic, Galaxy Note 10 Plus este la fel de reusit, poate putin mai inovant. Partea din fata este rezervata aproape in intregime unui ecran OLED magnific cu margini curbate. In partea din spate, in cazul in care alegi argintiu stelar este apoteoza.

In ceea ce priveste ecranul Samsung este castigator. Inca de la iPhone X, Apple a trecut la contraste infinite pentru telefoanele sale. Nu este nicio surpriza ca beneficiaza de o diagonala de 6,5 inchi. Firma din Cupertino a optat pentru un ecran Super Retina XDR. Samsung ne-a obisnuit cu faptul ca isi echipeaza smartphone-urile cu cele mai bune ecrane de pe piata si Galaxy Note 10 Plus nu este o exceptie. Este vorba despre un ecran Dynamic AMOLED de 6,8 inchi cu o rezolutie de QHD+.

Performantele sunt fenomenale in ambele cazuri. Conform Apple, noul procesor A13 Bionic este la ora actuala cel mai puternic procesor pe un smartphone. Oricum ar fi, iPhone 11 Pro Max este foarte bine echipat. Fluiditatea este exemplara. Spre deosebire de S10 si S10 Plus este echipat cu un SoC Exynos 9825 spre deosebire de 9820 clasic, sprijinit de 12 GB memorie vie.

In ceea ce-l priveste pe iPhone 11 Pro Max, este un smartphone, pur si simplu cel mai bun de pe piata. Poseda numeroase calitati – putere, OS sau un ecosistem – defectele sunt foarte putine in ceea ce priveste unghiile proaste de viziune ale ecranului sau OLED. Nu vom spune ca un telefon Android este mai bun decat un telefon Apple. Nu, Apple ofera una din cele mai buni versiuni de telefon. Insa trebuie sa admitem ca Galaxy Note Plus 10 este un telefon foarte bun si echilibrat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?